LEGENDARNI RUKOMETAŠ PREUZEO RADNIČKI IZ KRAGUJEVCA Vuković: Uželeo sam se rukometa, cilj je konkurentan tim
Foto: Dado Đilas

NOVI IZAZOV

LEGENDARNI RUKOMETAŠ PREUZEO RADNIČKI IZ KRAGUJEVCA Vuković: Uželeo sam se rukometa, cilj je konkurentan tim

Ostali sportovi -

Novi trener rukometaša Radničkog iz Kragujevca Veselin Vuković rekao je da je osnovni cilj stvaranje jakog i konkurentnog tima koji bi mogao da se bori za titulu.

"Drago mi je što sam preuzeo kormilo kluba kakav je Radnički. Nisam od onih koji mnogo obećavaju, jedino što mogu da obećam je naporan, mukotrpan rad, red i disciplinu, što će nam pomoći da dalje napredujemo. Osnovni cilj će biti da stvorimo jak tim, promovišemo mlade igrače i da ih što duže zadržimo na okupu, jer je to jedini pravi put do uspeha. Drago mi je što je većina igrača vezana za Radnički i potrudićemo se da tako ostane", rekao je Vuković, saopštio je Radnički.

Vuković je na klupi zamenio Djordja Teodorovića, sa kojim je uprava kluba sporazumno raskinula ugovor po osvajanju trećeg mesta u Arkus ligi i plasmanu u Evropu.

"Moj prethodnik Teodorović je postavio lestvicu visoko i ni u jednom trenutku ne smem da tvrdim da ćemo je premašiti. Velika je stvar što Radnički ima sistem, što je prava stvar u današnjem sportu, klub je izgradjen i doveden na stabilne osnove. Veliki je izazov preda mnom, uželeo sam se rukometa i rada nakon jednogodišnje pauze", naveo je Vuković.

On je dodao da većinu igrača dobro poznaje i da očekuje da će sastav biti konkurentan.

"Pet ekipa će naredne sezone gajiti šampionske ambicije i nadam se da, ako se svi angažujemo u pravom smeru, možemo i mi da se uključimo, ako ne u borbu za titulu, onda da budemo nezaobilazan faktor u prvenstvu", rekao je Vuković.

Vuković je u trenerskoj karijeri predvodio Metaloplastiku do osvajanja Kupa, a na Kipru je osvojio osam trofeja prvaka države i Kupa. Bio je selektor juniorske reprezentacije, a najveći uspeh u mandatu selektora seniorskog tima ostvario je na Evropskom prvenstvu 2012. godine, kada je osvojeno srebro.

Kao igrač Vuković je imao bogatu karijeru, sa ;Metaloplastikom je dva puta bio šampion Evrope, osvojio je pet titula prvaka Jugoslavije, kao i četiri Kupa, a osvajao je i trofeje u Španiji.

U reprezentativnoj karijeri osvojio je zlatnu olimpijsku medalju 1984. godine u Los Andjelesu, dve godine kasnije zlato na Svetskom prvenstvu u Švajcarskoj, a 1983. godine zlato na Mediteranskim igrama.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track