PRIJEM KOD PREDSEDNIKA ZA EVROPSKE ŠAMPIONE Vučić: Srpski boks se na velika vrata vraća u Evropu i svet!
Foto: Printscreen/Pink TV

ponos srbije...

PRIJEM KOD PREDSEDNIKA ZA EVROPSKE ŠAMPIONE Vučić: Srpski boks se na velika vrata vraća u Evropu i svet!

Ostali sportovi -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u boksu Vahida Abasova i Artjoma Agejeva, kao i članove delegacije Bokserskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije.

"Danas je veliki dan za sve nas. Hvala svima vama koji ste uradili mnogo toga da promenimo stvari u našem boksu. Boks nam je u bivšoj Jugoslaviji donosio mnogo medalja, ali posle toga je nastupilo višedecenijsko zatišje. Prošlo je 37 godina od kada je legendarni Ljubiša Simić osvojio zlato. Sada smo osvojili dva zlata. Srpski boks se na velika vrata vraća u Evropu i svet. Hoću da se zahvalim Nenadu Borovčaninu. Nisam mislio da je moguće da je moguće da tako brzo napravio povratak u Evropu i svet", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić, bokseri
foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik je otkrio detalje razgovora sa Agejevim.

"Pitao sam Agejeva na ruskom jeziku: 'Odakle ste?' On je odgovorio: Iz Srbije" otkrio je uz osmeh Vučić.

"Hvala im obojici što se bore za Srbiju. Srbija je njihova zemlja, njihova država. Ja sam im zahvalan. Uveren sam da su zavoleli našu zemlju. Ruskim i srpskim trenerima želim da kažem jedno veliko hvala!", dodao je Vučić.

Aleksandar Vučić, bokseri
foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik otkriva da uskoro počinje izgradnja bokserskog sportskog centra.

"Nama ostaje da uskoro krenemo u izgradnju jednog velikog bokserskog sportskog centra u Beogradu. Cena će biti između tri i četiri miliona evra. Milion evra je obezbedio Bokserski savez, ostalo država. Oni su to zaslužili", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

Vučić se na kraju još jednom zahvalio srpskim bokserima.

"Mnogo sam ponosan momci i devojke na vas. Hvala vam što volite ovu zemlju i što sa ponosom i u srcu nosite zastavu Srbije", rekao je Vučić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track