DVE POBEDE TRENERA DAVIDOVIĆA U BUDIMPEŠTI: Miroslav Jovanović Jupi vraća ergelu Surčin na sumornu galopsku scenu Srbije! VIDEO
Foto: Printscreen Facebook

konjički sport

DVE POBEDE TRENERA DAVIDOVIĆA U BUDIMPEŠTI: Miroslav Jovanović Jupi vraća ergelu Surčin na sumornu galopsku scenu Srbije! VIDEO

Ostali sportovi -

Konji u treningu u Šapcu kod Bojana Šendekovića dobili glavne trke u Požarevcu i Beogradu, na hipodromu kraj Careve ćuprije jedva oko 500 gledalaca!

I dok Englezi trenutno uživaju u petodnevnom Kraljevskom festivalu u Askotu, na sumornoj galopskoj sceni u Srbiji za vikend se trčalo u Požarevcu (tri trke, 20 galopera) i Beogradu (šest trka, 44 grla). Galoperi koji su u treningu u Šapcu kod našeg najboljeg trenera Bojana Šendekovića, odneli su prema očekivanjima pobede u glavnim trkama.

Prošlogodišnji konj godine u Srbiji, petogodi kastrat Nir Poet (džokej Željko Ilić, vlasnik Almin Alić), još jednom je pokazao da mu odgovara travnata staza u Požarevcu (1800m, 200.000 dinara), gde je za njušku bio brži od Kirgiza (Milan Konkolj). Pobedničko vreme 1:57,1. U ostale dve galopske trke su pobedili: Filipines (Aleksandar Šašić, štala Arušor) i Vi Loh Las (Milan Nikolić, Ljubičevo), u treningu kod Draška Radakovića, sina legende našeg galopa Dušana Radakovića.

Na Beogradskom hipodromu, pred jedva oko 500 gledalaca, iako je ulaz besplatan, održan je četvrti trkački dan. Trku trogodih ždrebaca „Bombarder“ (2100m, pesak, 200.000 dinara), dobio je lako Fleš Mob (Konkolj, Šendeković, Alić), za pet dužina konjskog tela ispred „klupskog druga“ Unksa (Šašić). Pobedničko vreme 2:16,3. Prethodno je na istoj distanci za trogoda ženska grla pobedila Almajti Rejv (Goran Mešetvoć, Dušan Pajić – Šabac, štala Salaš). Drugu pobedu zaredom je ostvario četvorogodi Brainijak (Konkolj, Zoran Lukić - Šabac, štala „Belrejsing“).

Miroslav Jovanović jupi
foto: Kurir sport/Lazar Delić

Vredno je još napomenuti da je pored Pajića u Beogradu u nedelju dve trke od trenera dobio i Miroslav Jovanović Jupi (trogoda omica Prinses Mia i četvorogodi alati kastrat Templ Lok), glavni trener ergele Surčin, najveće privatne na zapadnom Balkanu. Njen vlasnik Dragoljub Marković, dobro je postupio kada je ukazao poverenje Jovanoviću, koji se i kao džokej i kao trener radovao pobedama u derbiju na Beogradskom hipodromu. Sada ima i veoma perspektivnog jahača, učenika Milana Nikolića, koji sve češće ređa pobede!

- U Surčinu sam pronašao svoj mir i uživam u radu. Samo da sam se sklonio sa Beogradskog hipodroma, gde je već dugo mnogo loša atmosfera – rekao je Miroslav Jovanović Jupi.

Dve pobede kao trener zabeležio je i Dejan Davidović, ali na hipodromu Kinčem park u Budimpešti, gde trče kvalitetnija grla nego u Beogradu i konkurencija je jača. Uostalom, u regionu centralne Evrope, sada će u centru pažnje biti 102. češki derbi u Pragu (26. jun) i jubilarni 100. mađarski (3. jul), a istog dana će se u Varšavi održati i Poljski derbi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track