SRPSKI VOZAČ NIŽE USPEHE: Još jedan podijum za Nemanju Jovanovića
Foto: Privatna arhiva

KARTING

SRPSKI VOZAČ NIŽE USPEHE: Još jedan podijum za Nemanju Jovanovića

Ostali sportovi -

Minulog vikenda na stazi u Austriji odražno je takmičenje koje je bodovano za Centralnoevropsku zonu (CEZ) na kojoj je jedini predstavnik Srbije Nemanja Neca Jovanović u konkurenciji juniora zauzeo drugo mesto.

Posle dva vikenda u maju kada je član Serbijen rejsing tima takmičenja završavao na podijumu, u Bruku je Jovanović nastavio niz.

"Još jedan sasvim uspešan vikend je za nama, gde sam takmičenje završio na drugom mestu u konkurenciji juniora. Još tokom slobodnih treninga videli smo da smo na dobrom putu i da ćemo se tokom nedeljnog takmičarskog dana moći da se borimo za podijum.

Nemanja Jovanović
foto: Privatna arhiva

Kvalifikacije sam odradio za prvi red, odnosno drugo startno mesto. Prvu trku sam završio na drugom mestu, da bi tokom druge trke imao izgledne šanse da izbijem na vodeću poziciju, ali se javio problema sa pritiskom u pneumatiku, što je uslovilo da završim na sedmoj poziciji.

U trećoj trci se nisam dao iznenaditi već sam od starta silovito krenuo i završio još jednom na drugom mestu. U zbiru plasmana još jednom sa se domogao srebrnog odličja. Već za nedelju dana nastavljamo sa nadmetanjima na istoj stazi, ali ovoga puta za Centralnoistočnu Evropu (CEE). Zbog preklapanja termina fokus nam je na CEZ prevenstvu – rekao je Nemanja Neca Jovanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track