ZLATNI VATERPOLISTI VALISA NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA: Lazar Gojković ugostio prvake države
Foto: Grad Valjevo

VATERPOLO

ZLATNI VATERPOLISTI VALISA NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA: Lazar Gojković ugostio prvake države

Ostali sportovi -

Povodom velikog uspeha mladih vaterpolista, koji su postali prvaci države, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković ugostio je zlatne momke i čestitao im ovaj fenomenalan rezultat.

Na finalnom turniru Prvenstva Srbije za mlađe takmičarske kategorije, koji je održan u SRC Petnica, igrači do 19 godina Vaterpolo kluba „Valis“, pobedili su beogradsku „Banjicu - Partizan” rezultatom 12:11 i zasluženo postali prvaci Srbije.

- Momci, svaka vam čast! Grad Valjevo se ponosi rezultatom koji ste postigli i ja vam u ime grada Valjeva i u svoje lično ime čestitam. Znam koliko je teško postići ovakav rezultat i to samo pokazuje koliki kvalitet imate, a ja vam želim puno uspeha u daljoj karijeri. Vaš klub igra najviši rang takmičenja kod nas i siguran sam da ste vi budućnost Vaterpolo kluba ‚Valis‘i vaterpolo sporta uopšte. Krivo mi je što nisu sa nama sedam vaših saigrača i trener, koji su se odazvali pripremama reprezentacije, što je još jedan ogroman uspeh i njima na tome čestitam - rekao je Gojković.

Valis
foto: Grad Valjevo

Gradonačelnik Valjeva je poručio da je lokalna samouprava spremna da unapredi sportsku infrastrukturu za vodene sportove.

- Radimo na izradi urbanističkog projekta sa idejnim rešenjem za zatvoreni bazen, odnosno sportski centar ‚Senjak‘ sa zatvorenim bazenom i nadam se da ćemo po izradi tog projekta obezbediti novac i doći u situaciju da taj projekat izguramo do kraja i da u samom centru grada, gde postoje već termalne vode, imamo jedan ozbiljan objekat za vodene sportove. Znam koliko je teško i naporno, znam kako trenirate tokom godine i koliko je teško i to organizovati i zato je vaš rezultat koji ste postigli mnogo veći - poručio je Gojković.

Mladi vaterpolisti su istakli da su se nadali pobedi, ali da se nisu opuštali u finalu, jer su znali da igraju protiv kluba koji je najtrofejniji klub u istoriji i da je ovo za njih neponovljivo iskustvo.

S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track