SPORTSKE IGRE MLADIH: Održano regionalno finale u Petrovcu na Mlavi
Foto: Sporske igre mladih

SJAJNA MANIFESTACIJA

SPORTSKE IGRE MLADIH: Održano regionalno finale u Petrovcu na Mlavi

Ostali sportovi -

U Petrovcu na Mlavi održano je treće Regionalno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Za mesto na Državnom finalu koje se od 4. do 10. jula održava u Vrnjačkoj banji igrali su školarci iz Ćuprije, Beograda, Mladenovca, Kragujevca, Uba, Požarevca i domaćina, opštine Petrovac na Mlavi.

Na terenima FK „Sloga“ i petrovačke Gimnazije organizovani su turniri u basketu 3x3, malom fudbalu, Lino između dve vatre, Coca Cola kup i trka na 60 metara.

Najuspešniji u trci na 60 metara bili su takmičari iz Beograda, a plasman na Državno izborili su i najmlađi takmičari iz Petrovca na Mlavi i Požarevca.

Na turniru u basketu 3x3 kod devojčica dominantna je bila ekipa „Bucko maus“ iz Beograda, dok su kod dečaka u finalu basketaši iz AK „47“ iz Kragujevca bili uspešniji od ekipe „Đura Jakšić“ iz Ćuprije.

Sportske igre mladih
foto: Sporske igre mladih

Nisu SIMOVCI iz Ćuprije, koja je ove godine prvi put bila domaćin Karavana radosti i prijateljstva, ostali bez plasmana na završno takmičenje ni u ekipnim sportovima. Ekipa „Minionsi“ pobednik je turnira „Lino između dve vatre“ u kategoriji 2011. godište i mlađi.

U kategoriji 2013. i mlađi pobedila je ekipa iz Kaluđerice „Crvene jabuke“. Dve iskusne i uigrane ekipe zaigrale su u finalu Coca Cola kupa za devojčice, ŽFK „Radnički 1923.“ iz Kragujevca i „Jedinstvo“ iz Uba. Minimalnim rezultatom, 1:0, pobeda je pripala Kragujevčankama. Neizvesno je bilo i finale Coca Cola kupa za dečake gde su zaigrali domaćini „Petrovac na Mlavi“ i „Braća Baruh“ iz Beograda. Pred sam kraj utakmice rezltat je bio 2:2 i sve je vodilo ka izvođenju penala, međutim u poslednjem minutu utakmice domaćini su uspeli da postignu gol i slave u ovom finalu.

Sportske igre mladih
foto: Sporske igre mladih

Domaćini su igrali u još jednom finalu, na turniru u malom fudbalu za 2011. godište i mlađi. Ipak, bolji od njih bili je ekipa „Blue stars“ iz Mladenovca, koja je još na turniru koji je odigran u Mladenovcu pokazala da predvođena Stefanom Stojkovićem, može biti kandidat za Međunarodnu završnicu u Splitu.

Poslednje Regionalno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih odžaće se u Kikindi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track