FERŠTAPEN POSLE POBEDE U KANADI: Sigurnosno vozilo mi nije odgovaralo, ali uspeo sam da se odbranim!
Foto: EPA

formula 1

FERŠTAPEN POSLE POBEDE U KANADI: Sigurnosno vozilo mi nije odgovaralo, ali uspeo sam da se odbranim!

Ostali sportovi -

Vozač Red Bula Maks Ferštapen rekao je večeras da mu izlazak sigurnosnog vozila na stazu nije odgovarao, ali da je na sreću uspeo da se odbrani od napada vozača Ferarija Karlosa Sainca.

"Sigurnosno vozilo nije pomoglo. Bilo je zaista uzbudljivo na kraju. Dao sam sve, ali i Karlos je isto. Pritiskao je konstantno, naravno kada imaš DRS lakše je napadati. Poslednjih nekoliko krugova je bilo zabavno. Mislim da bih više voleo da napadam umesto da se branim, ali na sreću sam uspeo", rekao je aktuelni svetski prvak, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ferštapen je večeras pobedio u trci za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, i tako je zabeležio 26. trijumf u karijeri i šesti ove sezone.

Sainc, koji je završio na trećoj poziciji, istakao je da je pokušao sve kako bi obišao Ferštapena.

"Pozitivno je što smo bili brži, samo trebalo je još malo da bi ga prestigao. Posebno sam zadovoljan tempom trke, načinom na koji sam vršio pritisak na Maksa. Tajming za odlazak u boks je bio pravi. Iskreno, pokušali smo sve i bili smo blizu pobede danas", dodao je španski vozač.

Na pobednički podijum popeo se i trećeplasirani Luis Hamilton iz Mercedesa, koji ističe da je zadovoljan plasmanom.

"Ostali smo budni i fokusirani i nikada ne odustajemo. To je nešto na šta sam ponosan i inspirisan sam mojim timom. Zato hvala svima koji su ovde i u fabrici. Oni su malo brži od nas u ovom trenutku, ali mi smo sve bliži. Moramo da nastavimo da napredujemo i nadamo se da ćemo se boriti sa ovim momcima", zaključio je Hamilton.

U generalnom plasmanu posle devet trka vodi Ferštapen sa 175 bodova, njegov timski kolega Serhio Peres je ostao na 129 bodova, nakon današnjeg odustajanja, dok je vozač Ferarija Šarl Lekler treći sa 126 bodova.

Naredna trka vozi se na stazi Silverston 3. jula za Veliku nagradu Velike Britanije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track