ZLATNA GODINA ZA STRELJAČKI KLUB SPARTAK: Trijumf Duška Petrova i Dragane Popović, a subotičkom klubu ekipna titula
Foto: Subotica živi

Otvoreno Prvenstvo kluba pištoljem velikog kalibra

ZLATNA GODINA ZA STRELJAČKI KLUB SPARTAK: Trijumf Duška Petrova i Dragane Popović, a subotičkom klubu ekipna titula

Ostali sportovi -

Ova godina je zlatna godina za Streljački klub „Spartak”. Pored brojnih osvojenih titula, proteklog vikenda su za sve ljubitelje streljaštva iz Srbije organizovali i Otvoreno Prvenstvo kluba pištoljem velikog kalibra (PSP) koje se održalo na Gradskom strelištu u Subotici.

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Stevan Bakić, koji je ovim putem istakao da će Grad učiniti sve kako bi takmičarima omogućili što bolje uslove treniranja.

Subotica, Streljački Klub, Spartak
foto: Subotica živi

“Mnogo lepih stvari se dogodilo u ovih godinu dana vezano za Streljački klub „Spartak” i nikada se ovoliko Grad i Streljački klub „Spartak” nisu družili, zbog čega mi je izuzetno drago. Početkom maja smo imali zaista jedno masovno Prvenstvo Srbije u gađanju vazdušnom puškom, gde su naše žene postali šampioni Srbije. Ja sam na prijemu u Gradskoj kući dao jedno obećanje, a ja svoja obećanja uvek i ispunim.

Subotica, Streljački Klub, Spartak
foto: Subotica živi

Obećao sam našim sportistima da ćemo dati sve od sebe da sredimo gradsko strelište kako bi im omogućili bolje uslove treniranja. Kao i na svakom takmičenju, pored tog takmičarskog dela tu je najbitnije da se vidi druženje, da se vidi ta odgovornost prema vatrenom oružju i svom ličnom oružju. To je najveća poenta i da se izrazi ta ljubav prema streljaštvu, a ostalo će doći sve samo po sebe”, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Otvoreno Prvenstvo kluba upriličio je svojom posetom i naš reprezentativac Duško Petrov, koji je nakon takmičenja svečano uručio pehare i medalje pobednicima.

Subotica, Streljački Klub, Spartak
foto: Subotica živi

U konkurenciji takmičara, pobedu je odneo naš reprezentativac Duško Petrov, u kategoriji dama pobedu je odnela Dragana Popović takmičarka kluba „Spartak”, a ekipnu titulu osvojio je Streljački klub „Spartak” u sastavu Branko Bajić, Aleksandar Kovač i Ranko Čuljković. Fenomenalnu atmosferu upotpunio je i tradicionalni gulaš kojim je i završeno ovogodišnje Otvoreno Prvenstvo kluba.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track