U SUSRET VATERPOLO KLASIKU! Rašović: Utakmice sa Hrvatskom su pravi spektakl
Foto: Starsport©

sp u budimpeštu

U SUSRET VATERPOLO KLASIKU! Rašović: Utakmice sa Hrvatskom su pravi spektakl

Ostali sportovi -

Srpski vaterpolista Strahinja Rašović rekao je da su utakmice sa Hrvatskom pravi spektakl i da veruje da će njegova ekipa biti bolja u predstojećem duelu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

"Došli smo zbog ovih dana odluke. Verujem u svoj tim. Jedva čekam da počne utakmica. Igrali smo na početku godine, bilo je nerešeno. Nema tajni, godinama je to pravi spektakl, siguran sam da će tako biti i u narednom periodu. Odlučiće želja, motivacija, zajedništvo. Bodrimo se i tako će biti do kraja. Jeste prvi put ovakav meč za nas (novi sastav), ali ponašamo se kao da je 101.", rekao je Rašović, preneo je Vaterpolo savez.

Vaterpolisti Srbije igraju u sredu od 16 časova protiv Hrvatske na otvorenom bazenu "Alfred Hajoš" u Budimpešti u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Kapiten Srbije Branislav Mitrović rekao je da je sutrašnji duel prva ozbiljna utakmica za novu i podmlađenu ekipu Srbije, a da je najvažnije pobediti.

"Odličan je protivnik. Motivisani i mentalno maksimalno spremni možemo da im pariramo. Mi iskusniji ćemo pokušati da mladje kolege, kojima je ovo veliki ispit, usmerimo na takmičarski put i da ekipu pripremimo da pruži maksimum, pa šta bude. Generalno, Hrvati primaju malo golova. Odbrana otvara napad koji tada funkcioniše kako treba. Tendencija je ovde veliki broj isključenja, tada je broj pogodaka veći. Najbitnije je da pobedimo", naveo je Mitrović.

Vaterpolisti Srbije
foto: foto: Slobodan Sandic

Njegov saigrač Nikola Jakšić rekao je da je četvrtfinale najvažnije na svakom takmičenju.

"Imali smo kvalitetne pripreme. Znamo šta treba, daćemo maksimum. Videćemo koliko to vredi. Promenili smo sastave, oni su i dalje vrhunski tim. Biće jako teška utakmica. Dosta zavisi od nas, ali je sve otvoreno", ocenio je Jakšić.

Srpski reprezentativac Dušan Mandić podsetio je da su obe ekipe promenjene u odnosu na prethodna takmičenja, ali je naveo da su te utakmice "vaterpolo klasik koji svi vole da gledaju".

"Oba tima su pretrpela veliki broj izmena u odnosu na Tokio. Našoj ekipi mnogo znači igranje na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu. Znamo težinu četvrtfinala. Moramo da budemo pre svega psihički spremni jer fizički jesmo. Poznajemo ih, znamo adute, odlučuje hladna glava", rekao je Mandić.

Srbija će do utakmice imati još dva treninga, večeras i u sredu pre podne. Srpska reprezentacija je u međusobnim duelima ostvarila sedam pobeda, a Hrvatska pet.

Na Olimpijskim igrama Srbija je pobedila jednom (2016), a izgubila je 2008. i 2020. Na svetskim prvenstvima srpski tim ostvario je dve pobede (2009, 2015) kao i Hrvatska (2007, 2017). Na evropskim šampionatima Srbija je pobedila četiri puta (2008, 2012, 2016, 2018), Hrvatska jednom (2010), a utakmica 2014. godine završena je nerešeno.

U odnosu na Olimpijske igre u Tokiju u timu Srbije nema braće Pijetlović, Filipovića, Prlainovića, Aleksića, Stefana Mitrovića i Dedovića.

Hrvatska igra bez Marcelića, Garsije, Jokovića, Bušlja, Lončara, Macana, Obradovića i Miloša.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track