NASTAVLJENA ŽETVA MEDALJA: Srebro i bronza za kraj sjajnih Mediteranskih igara za srpske strelce
Foto: OKS

BRAVO

NASTAVLJENA ŽETVA MEDALJA: Srebro i bronza za kraj sjajnih Mediteranskih igara za srpske strelce

Ostali sportovi -

Tačku na izuzetno uspešno učešće na Mediteranskim igrama u Oranu
(Alžir), srpski strelci su stavili osvajanjem dve medalje poslednjeg dana takmičarskog programa u klasičnom streljaštvu.

Andrea Arsović i Lazar Kovačević su osvojili srebro u nadmetanju miks parova vazdušnom puškom, dok je Zorana Arunović se okitila bronzom vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji.

Bilans srpskog streljačkog tima na Mediteranskim igrama je impresivan. Na programu su bile discipline vazdušnim oružjem. U svakoj od šest disciplina Srbija je osvojila po jednu medalju.

U Oranu nas je predstavljalo šestoro strelaca, a svako je došao bar do jednog odličja. U takmičenju miks parova predstavljala su nas dva tima. Arsovićeva i Kovačević su u kvalifikacijama zauzeli drugo mesto sa 627,8 krugova i plasirali se u meč za zlato, gde ih je čekala prvoplasirana Francuska. Drugi tim Srbije (Teodora Vukojević/Milenko Sebić) je zauzeo sedmu poziciju.

Tim Francuske u kome su bili Ošen Miler, pojedinačna šampionka Mediterana, i Brajan Boduen, je u početku stekao ključnu prednost. Posle 2:2, Francuzi su bili uspešniji u tri uzastopne serije i stekli vođstvo od 8:2. Arsovićeva i Kovačević su sa vremena na vreme smanjivali zaostatak.

streljaštvo
foto: OKS

Ipak, na kraju su Francuzi slavili trijumf od 16:6, a miks Srbije ponovio uspeh sa Evropskog prvenstva, kada je takođe stigao do titule vicešampiona.

-U osnovnom delu smo imali rezultat koji je bio veoma visok i sa tim rezultatom se i na Svetskom kupu i Svetskom prvenstvu može osvojiti medalja. Drago mi je da su svi članovi streljačke reprezentacije osvojili po najmanje jednu medalju na ovom takmičenju. Za mene su ovo bile četvrte Mediteranske igre, osvojila sam četiri medalje na ovim takmičenjima i kući se vraćam zadovoljna - rekla je nakon meča Andrea Arsović, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Lazar Kovačević je dodao:

-Smatram da je manjak sportske sreće odlučio o tome da mi danas ne odnesemo zlatnu medalju, jer su male nijanse odlučile pobednika. Biće još takmičenja i nastupa u budućnosti i potrudićemo se da popravimo naš plasman za još jednu stepenicu.

streljaštvo
foto: OKS

Zorana Arunović je osvajanjem trećeg mesta u gađanju vazdušnim pištoljem stigla do svoje druge medalje u Oranu, posle zlata u miksu za Damirom Mikecom. Od početka takmičenja pištoljem odvojile su se četiri takmičarke koje su na osnovu rezultata ove sezone i sportskih biografija bile glavne favoritkinje. Prvo mesto u kvalifikacijama osvojila je Ana Korakaki (Grčka), ispred Kamil Jedrzejevski (Francuska), naše Zorane Arunović i Francuskinje Selin Gobervil. Gobervilova je loše startovala u finalu, završila na osmom mestu, a preostale tri favoritkinje su nastavile borbu za odličja.

U meč za zlato ušle su Jedrzejevski, koja je bila ubedljivo najpreciznija u prvoj fazi finala, i Korakaki, a Zorana je zauzela treće mesto i osvojila bronzu. Arunovićeva nije bila daleko od meča za zlato, jer za drugoplasiranom Korakaki zaostala minimalan jedan deseti deo kruga. Grkinja u duelu za prvo mesto bila bolja od Kamil Jedrzejevski.

streljaštvo
foto: OKS

-Finale je bilo veoma zanimljivo. Iako sam završila na trećem mestu i iako sam svakako želela da osvojim zlatnu medalju, mislim da je prvo mesto otišlo u prave ruke. Pobednica je „opalila“ sjajan rezultat, srebrna medalja je otišla u ruke devojke koja je predvodnica mladog talasa strelaca, tako da sam uzela bronzanu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji – kazala je Zorana posle finala.

Bronza u Oranu je Zoranina četvrta medalja na velikim takmičenjima u pojedinačnoj konkurenciji pištoljem u 2022, posle srebra na Evropskom prvenstvu, zlata na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru i bronze na Gran pri turniru u Granadi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track