MAGIČAN USPEH SRPSKIH TROSKOKAŠICA: Dve medalje za Srbiju na EP U18
Foto: Privatna Arhiva

IZRAEL

MAGIČAN USPEH SRPSKIH TROSKOKAŠICA: Dve medalje za Srbiju na EP U18

Ostali sportovi -

Prvenstvo Evrope za mlađe juniore i juniorke održava se od 4. do 7.jula 2022. godine u Jerusalimu, Izrael. Na takmičenju učestvuje čak 992 atletičara iz 48 zemalja.

Boje naše zemlje brani 25 takmičara, od toga 5 atletičara i 20 atletičarki. Drugog dana takmičenja naše atletičarke ostvarile su neverovatan uspeh i uspele da osvoje čak dve medalje u jednoj disciplini.

Teodora Boberić postala je vicešampionka Evrope za takmičarke do 18 godina uz postavljen novi nacionalni rekord u troskoku koji sada iznosi 13.36 m. Ona je ovaj skok ostvarila u trećoj seriji.

troskok
foto: Srpski Atletski Savez

Bronzanu medalju u istoj disciplini osvojila je Natalija Dragojević skokom iz četvrte serije od 13.04 m , što je ujedno njen najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri. Prvo mesto zauzela je takmičarka iz Francuske, Rougier Ciemence koja je skočila 13.72 m.

Pored ovog finala, Srbija je ovo veče imala još jedno, Milica Stojkov zauzela je osmo mesto u Evropi (U18) u bacanju kugle rezultatom 15.31 m. Angelina Topić skakaće u finalu skoka uvis koje je na programu sutra, 06. jula od 19.15 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja