SD CRVENA ZVEZDA PONOSNO NA SVOJE SPORTISTE: Zvezdaši za Srbiju osvojili OSAM medalja, od toga ČETIRI zlata na MI u Alžiru
Foto: Printskrin

lep uspeh

SD CRVENA ZVEZDA PONOSNO NA SVOJE SPORTISTE: Zvezdaši za Srbiju osvojili OSAM medalja, od toga ČETIRI zlata na MI u Alžiru

Ostali sportovi -

Najsjajnija odličja uzeli atletičar Armin Sinančević, mačevalac Veljko Ćuk, džudistkinja Marica Perišić i bokser Vladimir Mirončikov

Sportisti Crvene zvezde osvojili su osam medalja, po četiri zlatne i bronzane, od 31 medalje koje je osvojio tim Srbije na 19. Mediteranskim igrama u Oranu u Alžiru.

SD Crvena zvezda
foto: Printskrin

Zlatne medalje osvojili su atletičar Armin Sinančević, mačevalac Veljko Ćuk, džudistkinja Marica Perišić i bokser Vladimir Mirončikov. Bronzana odličja pripala su džudisti Strahinji Bunčiću, odbojkašici Tari Taubner, rukometašici Isidori Bogunović i bokseru Omeru Ametoviću.

Armin Sinančević
foto: EPA/DIEGO AZUBEL

Najsnažniji utisak ostavio je bacač kugle Armin Sinančević koji je uz zlatnu medalju postavio i novi rekord Mediteranskih igara koji sada iznosi 21,29 metara. I floretaš Veljko Ćuk je ostvario fantastičan rezultat. Osvojio je zlatno odličje pobedivši dva puta osvajača srebrne medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, a u finalu je bio bolji od osvajača bronzane medalje sa Svetskog prvenstva 2018. i zlatne sa Svetskog Kupa 2020. godine.

Prvu medalju od Zvezdinih sportista u Oranu donela je džudistkinja Marica Perišić koja je u kategoriji do 57 kilograma u iscrpljujućem finalu koje je trajalo skoro 12 minuta uspela da savlada protivnicu i okiti se zlatnom medaljom. Bokser Vladimir Mirončikov koji je sa Crvenom zvezdom učestvovao u osvajanju titule šampiona Regionalne lige, potvrdio je svoju klasu u kategoriji do 81 kilogram i osvojio je zlatnu medalju.

Vladimir Mirončikov
foto: Bokserski savez Srbije

Džudista Strahinja Bunčić u kategoriji do 66 kilograma i bokser Omer Ametović u kategoriji do 52 kilograma su opravdali očekivanja i stigli su do bronzanih medalja.

Srbija je osvojila dve bronzane medalje u ženskim ekipnim sportovima, a to su učinile odbojkašice i rukometašice. Svoje uloge u timovima Srbije imale su i Tara Taubner, korektorka ženske odbojkaške ekipe i Isidora Bogunović, levo krilo ženskog rukometnog tima Crvene zvezde.

Sportsko društvo Crvena zvezda je veoma ponosno na svoje sportiste, učesnike Mediteranskih igara u Oranu, koji su u najlepšem svetlu predstavili Crvenu zvezdu i Srbiju.

"Čestitamo svim osvajačima medalja za srpski tim i verujemo da će u narednom periodu naši sportisti na predstojećim takmičenjima pronositi slavu Crvene zvezde i naše predivne Srbije."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track