SIMOVCI SPREMNI ZA PUT U SPLIT: Završena deveta sezona Sportskih igara mladih
Foto: SIM

SJAJNA MANIFESTACIJA

SIMOVCI SPREMNI ZA PUT U SPLIT: Završena deveta sezona Sportskih igara mladih

Ostali sportovi -

Posle pet i po meseci tokom kojih je organizovano preko osamdeset događaja, svečano je završena deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Prethodnih nedelju dana, najbolji SIMOVCI iz više od pedeset mesta širom Srbije družili su se i takmičili u Vrnjačkoj Banji.

Sportske igre mladih
foto: SIM

Finalni turniri održani su u deset sportskih disciplina u kojima se SIMOVCI tradicionalno takmiče: stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku, atletika, odbojka, basket 3x3, tenis, šah, „Lino između dve vatre“ i mali fudbal za mlađe generacije i Coca Cola kupa za dečake i devojčice 2006. godište i mlađe. Na Međunarodnu završnicu u Split putuju deca iz preko dvadeset mesta širom Srbije. Ove godine, najviše putnika za Split krenuće iz Čačka, a u timu Srbije biće i dečaci i devojčice iz Surdulice, Umčara, Selnče, Beograda, Novog Pazara, Ugrinovaca, Novog Sada, Valjeva...

Tokom takmičenja u Vrnjačkoj Banji SIMOVCIMA su podršku pružili i naši proslavljeni sportisti. U Vrnjačkoj Banji sa decom su se družili Dejan Tomašević, Ratko Nikolić i Stefan Birčević koji je izjavio da je već nekoliko godina uz ovu manifestaciju i da ga raduje što vidi da iz godine u godinu raste broj dece koju vidi na terenima. Proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić naglasio je da je najvažnije što Sportske igre mladih daju priliku i deci koja nisu aktivni sportisti, a da je najveći uspeh ako neko od njih posle Igara ostane u sportu. Učesnike turnira u basketu najviše je obradovalo prisustvo Dejana Tomaševića izjavio je da je najveći uspeh videti nasmejanu i zdravu decu koja uživaju u sportu. Putnicima u Split Tomašević je poželeo uspeh na sportskim terenima, ali i da vreme provedu u druženju i upoznavanju dece iz regiona, jer prijateljstva i dobri ljudi su veliko bogatstvo svakog čoveka.

Sportske igre mladih
foto: SIM

Finalne utakmice Coca Cola kupa koje su odigrane u SC „Ibar“ u Kraljevu pratio je Dragiša Binić, legenda Crvene Zvezde. Binić je posle odgledanih utakmica rekao da je rado bio podrška ovim dečacima i devojčicama, jer ga uvek čini srećnim da postoje manifesatcije koje deci pružaju priliku da se takmiče potpuno besplatno i koje ne forsiraju samo rezultat, već rade na tome da mladi shvate da su druženje i fair play sastavni deo sporta.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović zahvalila se svima koji su bili deo devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, pre svega deci, koja iz godine u godinu pokazuju da su Sportske igre mladih postale njihova najdraža manifestacija. Mihajlovićka je dodala da će tim Igara, zajedno sa sponzorima i lokalnim samoupravama koje podržavaju Igre, pruže deci još više edukativnih sadržaja, zanimljivih sportskih druženja i nezaboravnih uspomena. Predsednica Igara čestitala je svim učesnicima Državnog finala na postignutom uspehu, a putnicima na Međunarodnu završnicu u Split, pre svega, nezaboravno druženje sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sportske igre mladih
foto: SIM

Međunarodna završnica u Splitu održaće se od 15. do 20. avgusta u Splitu, gde će doputovati najuspešniji SIMOVCI iz sve trei zemlje učesnice Igara, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track