MASKOTA SA ŠAJKAČOM ZASMETALA HRVATSKIM MEDIJIMA: Komšije udarile na Rvoja: Dočekaće vas brkati muškarac...
Foto: Rukometni savez Srbije

Nisu oduševljeni

MASKOTA SA ŠAJKAČOM ZASMETALA HRVATSKIM MEDIJIMA: Komšije udarile na Rvoja: Dočekaće vas brkati muškarac...

Ostali sportovi -

Srbija će od 10. do 18. septembra biti domaćin Svetskog prvenstva za rvače.

Beograd će ugostiti više od 2.500 takmičara iz preko 70 zemalja. U sklopu priprema za ovaj spektakl Rvački savez Srbije je predstavio "Rvoja", maskotu predstojećeg događaja.

Simpatični "Rvoje" nije oduševio baš sve. Tako hrvatski portal "24 sata" piše.

"Kako bi mogla da se zove maskora na rvačkom prvenstvu sveta? Ma što ne bi da bude Rvoje, mogući je razgovor marketinških stručnjaka koji su odlučili na svojstven način da oblikuju maskotu predstojećeg Svetskog prvenstva u rvanju koje će se održati od 10. do 18. septembra u Beogradu.

U srpsku će prestonicu stići više od 2500 rvača i rvačica iz 74 svetske zemlje, a predstavnik domaćina Rvoje upoznaće ih s 'lepotama i tradicijom zemlje domaćina'.

A prvo će ugledati kršnog muškarca koji na glavi ima tradicionalnu kapu šajkaču koja se nekad povezivala uz srpsku istoriju, a mnogima je ostala u sećanju kroz nemile događaje Domovinskog rata, te pravi brk", stoji u članku ovog portala.

Inače, od naše reprezentacije se očekuju vrhunski rezultati, s obzirom da su srpski rvači od 2014. godine u kontinuitetu na svim velikim takmičenjima osvajali medalje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track