SPEKTAKL U ROTERDAMU: Svečano otvoreno Svetsko prvenstvo policajaca sportista
Foto: MUP Srbije

Srpska ekspedicija broji 14 članova

SPEKTAKL U ROTERDAMU: Svečano otvoreno Svetsko prvenstvo policajaca sportista

Ostali sportovi -

Stadion Fejnorda u Roterdamu bio je domaćin svečanog otvaranja Svetskog prvenstva policajaca sportista. Preko 10.000 sportista pripadnika policijskih snaga iz čak 70 zemalja takmičiće se u 50 sportskih i 12 vatrogasnih disciplina. Srpska ekspedicija broji 14 članova i nastupaće u pet sportova.

Policija
foto: MUP Srbije

Ministar Aleksandar Vulin u sredu je na put ispratio naše predstavnike, poželevši im puno uspeha. Svi su uvereni da će ostvariti dobre rezultate. Prvi na borilišta izlaze rvači, u subotu. Njih će predvoditi kao trener, proslavljeni rvač Davor Štefanek. U subotu meč ima Strahinja Despić, dok u nedelju nastupa velika olimpijska nada Sebastijan Nađ.

Policija
foto: MUP Srbije

Narednih dana mnogo očekujemo od karatistkinje Brankice Negovanović, koju će pored tatamija predvoditi najbolji srpski karatista svih vremena Slobodan Bitević. Tekvondistkinja Nadica Božanić sigurna je da može do medalje, a nju će u mečevima predvoditi najbolji trener sveta Dragan Gale Jović.

Policija
foto: MUP Srbije

Policajac Boško Borenović, koji je povremeni reprezentativac Džudo saveza Srbije, pokušaće da osvoji medalju u jakoj konkurenciji.

Najbrojnija je ekipa strelaca, koji nastupaju u IPSC streljaštvu. Predvodi ih jedan od najboljih strelaca sveta u ovoj disciplini Ljubiša Momčilović a nastupaće i Snežana Momčilović, Aleksandar Maričić i Dragan Čaćić.

MUP Srbije
foto: FOTO MUP SRBIJE

Vođa naše delegacije je Aleksandar Milovanović a asistent je Branko Aleksić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track