IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE JER NIJE HTEO DA ODE IZ RUSIJE! Zemljaci se ODREKLI najboljeg igrača, hoće da ga pošalju u ZATVOR
Foto: Instagram/laurikerminen

SANKCIONISAN

IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE JER NIJE HTEO DA ODE IZ RUSIJE! Zemljaci se ODREKLI najboljeg igrača, hoće da ga pošalju u ZATVOR

Ostali sportovi -

Najbolji finski odbojkaš, Lauri Kerminen, izbačen je iz reprezentacije zbog toga što nije otišao iz Dinama iz Moskve.

Kerminen sedam godina već igra u Rusiji, sa Moskovljanima je uzeo titulu, a njegova proslava na društvenim mrežama naišle su na osudu u domovini.

- Da, bilo je dosta kritičkih poruka. Na primer, neki su tražili da me strpaju u zatvor - rekao je libero Dinama za finski "Yle" i dodao:

- Hteo sam odmah da napustim tim. Prvo sam kontaktirao menadžera i razgovarali smo o svemu. Onda sma otišao kod predsednika i generalnog direktora da tražim raskid ugovora. Sutradan sam dobio informaciju da mogu da odem, ali da to košta. Iznos je bio impresivan, bio je to potpuni šok za mene. Pošto je iznos bio toliko ogroman, morao sam da ostanem u Rusiji iz finansijskih razloga.

Lauri Kerminen
foto: EPA/Kimmo Brandt

On je dodao da je razočaran Međunarodnom odbojkaškom federaciojom jer nije pomogla igračima koji su u Rusiji, kao što su to, na primer, učinili FIFA i UEFA koji su fudbalerima omogućili da napuste klubove u Rusiji i Ukrajini kada su počeli sukobi.

O aktuelnoj situaciji je govorio i predsednik Odbojkaškog saveza Finske, Lauri Ina.

- Selektor Joel Banks nas je pitao o Unijinim stavovima. Reprezentacija je morala da ima fokus na bitne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i doneli smo odluku. Sada ekipa ne mora da previše brine o ovakvim stvarima. O ovom problemu smo raspravljali sa Laurijem. On je vrhunski igrač, ali trenutno nije bilo drugačije opcije", rekao je Ina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track