SRBIJA TE ZOVE: Pedesetoro mladih sportista iz Crne Gore na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića
Foto: Privatna arhiva

Kamp u srbiji

SRBIJA TE ZOVE: Pedesetoro mladih sportista iz Crne Gore na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Ostali sportovi -

U Palati Srbija u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće u četvrtak oko 200 najtalentovanijih mladih sportista iz Crne Gore, Republike Srpske, Severne Makedonije, sa Kosova i Metohije i dijspore.

Reč je o sportistima koji se od 1. avgusta nalaze na kampu u Beogradu u organizaciji Udruženja "Sportstars".

deca, Crna Gora, Sportstars
foto: Privatna arhiva

Oni tokom desetodnevnog boravka imaju priliku da treniraju, ali se i takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu, a treninge vode profesionalni sportisti i istaknuti treneri iz Srbije.

Kamp se održava u Domu učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle", a osim sportskih treninga i takmičenja polaznici mogu da kroz šetnje upoznaju i neke od kulturnih znamenitosti Beograda.

Kamp pod nazivom "Srbija te zove" su podržala četiri ministarstva Vlade Srbije, uz pokroviteljstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

deca
foto: Privatna Arhiva

Iz Crne Gore je za učešće na kampu odabrano 50 mladih sportista uzrasta od 12 do 15 godina, a najbrojniji su oni iz Bara, Berana, Herceg Novog i Plužina.

Tu su i talentovani dečaci i devojčice iz Podgorice, Mojkovca, Danilovgrada... Promoteri kampa, pored ostalih proslavljenih srpskih sportista su nekadašnji rukometaš Nenad Peruničić, košarkaš Milan Gurović i odbojkaš Željko Tanasković.

deca, Crna Gora, Sportstars
foto: Privatna arhiva

Kamp posećuju i menadžeri poznatih klubova iz Srbije i sveta. Neki od polaznika prošlogodišnjeg kampa "Sportstarsa" već su angažovani u najboljim srpskim klubovima, a organizatori veruju da je među decom koja ovde svakodnevno treniraju po dva puta dnevno pod nadzorom istaknutih stručnjaka, dosta potencijalnih reprezentativaca Srbije u pet popularnih sportova.

deca, Crna Gora, Sportstars
foto: Privatna arhiva

Stoga je, kažu organizatori, moto ove izuzetne smotre sportista "Igraj za Srbiju - Srbija te zove" .

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track