POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U GIMNASTICI: Najbolji gimnastičari su u Minhenu, među njima i dva predstavnika Srbije - Petar i Ivan
Foto: GSSRB.RS

GIMNASTIKA

POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U GIMNASTICI: Najbolji gimnastičari su u Minhenu, među njima i dva predstavnika Srbije - Petar i Ivan

Ostali sportovi -

Evropsko prvenstvo u gimnastici počinje ovog četvrtka, 11. avgusta, i trajaće narednih deset dana. Svi ljubitelji ovog sporta uživaće u prenosima iz Minhena, gde se takmiče i reprezentativci Srbije, Petar Vefić iz Kostolca i Ivan Dejanović iz Novog Sada. Njih dvojica nastupaju naredne sedmice.

Takođe, predstavnici naše zemlje su i njihov trener Vladimir Drakulić, kao i sudija Dejan Dejanović, takođe obojica iz Novog Sada.

Cilj na ovom takmičenju je obezbediti normu za Svetsko prvenstvo, koje se održava u Liverpulu ove godine, od 29. oktobra do 6. novembra.

Takmičenje u Minhenu počinje 18. avgusta i taj dan su kvalifikacije za finala po spravama, koje će se odrzati 21. avgusta. Naš takmičar Ivan Dejanović je na tri Svetska kupa učestvovao u finalu po spravama, pa se nadamo da to ostvariti i u Minhenu. Takođe, Petar Vefić je u finalu višeboja na Mediteranskim igrama Alžiru ovog leta zauzeo 18. mesto.

U Nemačkoj će biti održano 35. Evropsko prvenstvo u sportskoj gimnastici, a Minhen će prvi put biti domaćin najprestižnijeg kontinentanog turnira u ovom sportu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja