ČUVENI RUKOMETAŠ NA NOVOJ FUNKCIJI: Kiril Lazarov vodi klub i reprezentaciju
Foto: EPA/DANIEL KOPATSCH

ne beži od posla

ČUVENI RUKOMETAŠ NA NOVOJ FUNKCIJI: Kiril Lazarov vodi klub i reprezentaciju

Ostali sportovi -

Selektor rukometne reprezentacije Severne Makedonije Kiril Lazarov predstavljen je danas kao trener novog superligaša Alkaloida iz Skoplja.

Na konferenciji za novinare Lazarov je rekao da je bez dvoumljenja prihvatio poziv Alkaloida i da mu je čast što "ima u rukama ovako poželjan projekat" i što će trenerski posao "raditi u svojoj rodnoj zemlji".

"Čast mi je i zadovoljstvo što ću raditi u mojoj Makedoniji, mojoj rodnoj zemlji, i trudiću se da svoje znanje i iskustvo koje sam stekao širom sveta prenesem ovde. Ušao sam sa puno želje i entuzijazma i obećavam da ću dati sve za dobro, ne samo RK Alkaloid već i za rukomet i sport u Makedoniji", rekao je Lazarov, preneli su lokalni mediji.

Kiril Lazarov, Nant
foto: Reuters

On je ocenio da će makedonska rukometna Superliga u predstojećoj sezoni biti najkvalitetnija u poslednjih 15 godina i najavio da je cilj njegovog tima da se plasira u plej-of.

"Cilj je da se plasiramo u plej-of i mislim da zato imamo kvalitet. Imamo mlad i nov tim, ali sa rukometašima sa superligaškim iskustvom", rekao je Lazarov, kojem je Alkaloid prvi trenerski posao u klupskom rukometu nakon što je polovinom ove godine prestao da profesionalno igra rukomet.

Novi trener Alkaloida je istakao da će taj klub ove godine "biti jedini sa čisto makedonskim proizvodom".

"Sigurno da je to za svaku pohvalu, produžavamo napred sa takvim razmišljanjem. Ne znamo šta nosi budućnost, bilo je primera u našoj zemlji da je tako počelo pa se koncept promenio. Ići ćemo ovako naredne dve-tri godine, videćemo dalje. Uvek sam za kvalitetne strance od kojih deca mogu da uče", zaključio je Lazarov.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track