ODBOJKAŠI SRBIJE NA SP, A NAŠ SELEKTOR JE MNOGO LJUT! Kolaković: Tući ćemo se sa svima, zašto su domaćini povlašćeni?
Foto: OSSRB

samo hrabro

ODBOJKAŠI SRBIJE NA SP, A NAŠ SELEKTOR JE MNOGO LJUT! Kolaković: Tući ćemo se sa svima, zašto su domaćini povlašćeni?

Ostali sportovi -

Srpski odbojkaši otputovali su na Svetsko prvenstvo u Poljskoj, gde će u subotu odigrati prvu utakmicu, protiv Ukrajine u 20.30 časova.

Igor Kolaković
foto: OSSRB

Selektor Igor Kolaković poveo je 14 odbojkaša od kojih se potajno očekuje da dođu do medalje. Srbija nije u prvom krugu favorita za odličje, ali joj tradicija i kvalitet daju za pravo da se nadaju visokom plasmanu. Možda su Brazil, SAD, Francuska, Italija i Poljska bolji na papiru, ali će to morati da dokažu na terenu.

Srbija koja će igrati u Katovicama, u drugom kolu, u ponedeljak, 29. avgusta, imaće meč protiv Portorika (17.30), a u poslednjem kolu, u sredu, 31. avgusta, protiv Tunisa (17.30). Plasman u drugu fazu,osminu finala, izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz svih šest grupa i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

- Nama je svejedno s kime ćemo da igramo u osmini finala. Spremni smo da pobedimo i Ameriku i Poljsku. Ko god došao, dobrodošao. Tući ćemo se sa svima - jasan je bio selektor Igor Kolaković, koji je imao i jednu zamerku:

- Nije jasno zašto su ekipe domaćina povlašćene, Poljska i Slovenija. Verovatno zbog privatnih relacija. Trebalo bi da svi budemo ravnopravni.

Uroš Kovačević
foto: OSSRB

Selektor Srbije Igor Kolaković na SP je odveo 14 odbojkaša - Nikola Jovović (Dinamo, Rusija) i Vuk Todorović (ACH Volej, Slovenija), tehničari. Aleksandar Atanasijević (Belhatov, Poljska) i Dušan Petković (Varšava, Poljska), korektori. Nikola Peković (Fridrihshafen, Nemačka) i Milan Katić (Monca, Italija), libera. Marko Podraščanin (Trentino, Italija), Srećko Lisinac (Trentino, Italija), Petar Krsamnović (Vojvodina, Srbija) i Nemanja Mašulović (ACH Volej, Slovenija), srednji blokeri. Uroš Kovačević (Aluron, Poljska), Marko Ivović (Dinamo, Rusija), Nemanja Petrić (Belogorje, Rusija), Pavle Perić (Olimpijakos, Grčka), primači.

Šampionat sveta u odbojci trajaće 17 dana, od 26. avgusta do 11. septembra i na njemu će biti odigrano 50 utakmica. Titulu prvaka brani selekcija Poljske koju predvodi Nikola Grbić.

Sportske sankcije

Nema Rusa

Svetsko prvenstvo oslabljeno je izostankom reprezentacije Rusije, šestrostrukog prvaka sveta i jedne od najboljih selekcija na planeti. Rusi su trebalo da budu u našoj grupi, ali su ih zbog sportskih sankcija zamenili Ukrajinci. Svet je tako ostao uskraćen da ne vidi majstorije Podlesnika, Vlasova, Tetjuhina, Jakovljeva, Volkova...

Kvote za šampiona

Poljska 3,50

Francuska 4.00

SAD 5.00

Brazil 6.00

Italija 7.00

Srbija 10.00

Slovenija 21.00

Japan 31.00

Kuba 49.00

A grupa Katovice

1. kolo (subota)

Srbija - Ukrajina 20.30

Portoriko - Tunis 17.30

2. kolo (ponedeljak)

Srbija - Portoriko 17.30

Ukrajina - Tunis 20.30

3. kolo (sreda)

Srbija - Tunis 17.30

Portoriko - Ukrajina 20.30

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track