NOĆ ZA PAMĆENJE U BEOGRADU: Gasijevih minut i 27 sekundi za trijumf nad Amerikancem kroz savršeni nokaut! FOTO
Foto: BSS

BOKS

NOĆ ZA PAMĆENJE U BEOGRADU: Gasijevih minut i 27 sekundi za trijumf nad Amerikancem kroz savršeni nokaut! FOTO

Ostali sportovi -

Spektakl, kvalitet, užitak, klasa i asa do asa! Plemenita veština okupila je u srpskoj prestonici, u spektakularnom ambijentu Beograda na vodi poklonike, pregaoce, aktere boksa sa svih strana meridijana, aktuelne šampione planete, goste svetskog renoma i postavila srpsku prestonicu u epicentar boks zbivanja dan uoči proslave Svetkog dana boksa.

boks
foto: BSS

Noć za pamćenje, noć kada je Beograd ponovo bio svetski protagonista boksa, sporta koji ujedinjuje, sporta strasti, harizme, hrabrosti i heroja mekog srca, čiste emocije. Sport koji na svet gleda iz druge perspektive. U beogradskoj noći boksa 26. avgusta 2022. na platou iza Geozavoda imali smo priliku da vidimo, doživimo i podelimo trenutke sa asovima svetskog kalibra, među kojima je na prvom mestu bio bokser kojeg istorija već pamti, a čije vreme tek dolazi Rus Murat Gasijev koji je nosio naslov šampiona planete, IBF titulu od 2016. do 2018. i WBA titulu 2018 u teškoj kategoriji do 90,7 kg.

boks
foto: BSS

U organizaciji Bokserskog saveza Srbije i kompanija Patriot za sve ljubitelje plemenite veštine, uz prisustvo preko 2500 gledalaca i živi TV prenos na TV Arena, održano je devet borbi vrhunskih majstora ringa, a na samom kraju borba večeri predviđena u 12 rundi u kojoj je aktuelni svetski “broj 9” Gasijev za samo minut i 27 sekundi deklasirao Amerikanca, 42 – godišnjeg Karlosa Velča (21-2-1, 18 KO).

boks
foto: BSS

U poslednje četiri godine Velč je nanizao 19 mečeva i isto toliko pobeda, na megdan Rusu izašao je pun samopouzdanja, ali je kratko trajala nada i vera Amerikanca da će nastaviti niz pobeda. Savršenim tehničkim, reklo bi se čistim školskim nokautom Gasijev je završio borbu, jednim hirurški preciznim udarcem bacio na pod Velča i ostvario ekspresnu pobedu za 30. trijumf u karijeri, “22 nokaut” i važne poene koji podižu rejting ovog teškaša čime se približava pravu na borbu sa Ukrajnicem Usikom koji drži sve titule šampiona sveta u teškoj kategoriji (u verzijama WBA, IBF i WBO) i koji je upravo jedini bokser koji je do sada naneo poraz Gasijevu. Pobednik bokserskog spektakla u Beogradu osvojio je pojas prvaka EAP organizacije.

boks
foto: BSS

Poseban užitak kratkom i spektakluranom glavom meču večeri napravile su uvodne borbe, svih osam koje su prethodile sudaru Gasijeva i Velča. Akteri mečeva kući su se vratili sa novim bodovima za balkansku, evropsku, odnosno svetsku rang listu: (do 86 kg) pobeda Milosava Savića nad Milošem Terzićem sudijskom odlukom, (64kg) pobeda Nazifa Sejdija nad Nenadom Jovanovićem sudijskom odlukom, (82kg) pobeda Marka Nikolića nad Majklom Obinom sudijskom odlukom, (+91) Vladan Babić nokautirao Dražana Janjanina u prvoj rundi, (75kg) pobeda Jovana Nikolića nad Petrom Stošićem sudijskom odlukom, (79kg) David Džukaev nokautirao Ondreja Buderu u prvoj rundi, (77 kg) Abraham Gabriel Buonarigo pobedio Aslambeka Idigova sudijskom odlukom nakon deset rundi, (79 kg) pobeda Artema Agejeva nad Diegom Adrianom Maročijem tehničkim nokautom.

boks
foto: BSS

Specijalni gosti bili su predsednik Svetske bokserske asocijacije (IBA) Umar Kremlev i IBF, WBC i WBO šampion sveta Artur Beterbijev, koji su u Beograd sleteli privatnim avionom, kako bi gledali spektakl. Sjajnoj bokserskoj večeri u glavnom gradu Srbije prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, pomoćnik ministra Vladimir Ilić, sin predsednika Srbije Danilo Vučić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoj, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, sekretar za sport i omladinu Beograda Nikola Penić, pokrajinski sekretar za sport Dane Basta, narodni poslanik i nekadašnji uspešni bokser Ivan Ribać i mnogi drugi. Među brojnim sportskim svetskim asovima na boks manifestaciji Beograda na vodi bili su i košarkaški reprezentativac Srbije, NBA maestro pod koševima Boban Marjanović, kao i UFC borac, 4. na svetu u poluteškoj kategoriji Aleksandar Rakić.

boks
foto: BSS

Beogradska noć boksa 26. avgusta 2022. dugo će se pamtiti i izazov je za sve naredne manifestacije u magičnom četverouglu. Srpska prestonica još jednom pokazala je i dokazala zašto ceo sportski svet uvek sa velikom radošću dolazi, gostuje i takmiči se pod našim nebeskim svodom. Sloboda, fer plej i vrhunsko domaćinstvo je naše drugo ime!

1 / 7 Foto: BSS

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track