MUŠKARCE POSLALI U BIZNIS, ŽENE U EKONOMSKU KLASU: Pršte kritike u Francuskoj, a objašnjenje je prava sramota
Foto: Shutterstock

BICIKLIZAM

MUŠKARCE POSLALI U BIZNIS, ŽENE U EKONOMSKU KLASU: Pršte kritike u Francuskoj, a objašnjenje je prava sramota

Ostali sportovi -

Tehnički direktor Biciklističkog saveza Francuske Kristof Manin rekao je danas da je odlučeno da muški tim, za razliku od ženskog, avionom putuje na Svetsko prvenstvo u Australiju poslovnom klasom, pošto ima veće šanse za uspeh na tom takmičenju.

Savez se našao pod oštrim kritikama francuske javnosti pošto je odlučio da muški biciklistički tim putuje u Australiju poslovnom klasom, a ženski tim ekonomskom klasom.

"Nemamo dovoljno sredstava da svi putuju poslovnom klasom", rekao je Manin za Frans pres, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Devetorica članova muške ekipe, uključujući i dvostrukog svetskog šampiona Žilijana Alafilipa, otputovali su poslovnom klasom, a ostatak reprezentacije - sedam biciklistkinja, juniori u obe konkurencije i ostali članovi stručnog štaba putovali su ekonomskom klasom.

Manin je rekao da nije otputovao u Vulongong kako bi uštedeo novac.

"Neke zemlje, kao što je Irska, odlučile su da ne učestvuju na Svetskom prvenstvu. Mi smo se pitali da li da učestvuju sve kategorije, posebno juniori. Uradili smo to. Ali nemamo sredstava da svakoga pošaljemo biznis klasom. Što se tiče muškaraca, bili smo svetski šampioni poslednje dve godine. Zaista idemo tamo na pobedu, dok smo u ženskoj konkurenciji više autsajderi", naveo je on.

"Da smo imali Svetsko prvenstvo u brdskom biciklizmu u Australiji, sa istim finansijskim mogućnostima, poslali bismo dve devojke biznis klasom, a momke ekonomskom", dodao je Manin, misleći na četvorostruku svetsku kros kantri šampionku Polin Feran-Prevo i evropsku prvakinju Loanu Lekomte.

Tim menadžer reprezentacije Tomas Vekler putovao je ekonomskom klasom.

"Koncentrišem se na sport i nemam energije za gubljenje sve dok su biciklisti francuskog tima ponosni što predstavljaju reprezentaciju", rekao je on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja