VELIKO PRIZNANJE: Predsednik PSŽ Naser el Kelaifi novi ambasador Sportskih igara mladih!
Foto: SIM

fešta

VELIKO PRIZNANJE: Predsednik PSŽ Naser el Kelaifi novi ambasador Sportskih igara mladih!

Ostali sportovi -

Ceremoniji u Splitu prisustvovali Nemanja Vidić, Predrag Mijatović, Ćiro Blažević, Darijo Srna, Slaven Bilić...

Svečanom ceremonijom u Splitu predsednik i izvršni direktor čuvenog fudbalskog kluba Pari Sen Žermen Naser el Kelaifi proglašen je za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Tako je nakon Aleksandera Čeferina, predsednika UEFA, za novog ambasadora Igara proglašen predsednik i izvršni direktor PSŽ i član Izvršnog odbora UEFA.

Najlepša sportska priča okupila je u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini više od dva i po miliona dece tokom 26 godina postojanja i zaslužila epitet najmasovnije amaterske sportske manifestacije u Evropi. Svoje oduševljenje razvojom i popularnošću Igara nije krio Zdravko Marić, predsednik i osnivač Sportskih igara mladih.

SIM
foto: SIM

Posebno priznanje za podršku Igarama uručeno je legendarnom fudbalskom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću, kojem su, kako sam kaže, godine uzele snagu, ali je želeo da ispoštuje Igre. Ćiro je poručio da je sport oduvek spajao i mirio i da je presrećan što na jednom mestu vidi Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Proslavljeni srpski reprezentativac Nemanja Vidić rekao je da je za Igre saznao pre godinu dana, ali da je sada tu, spreman da pomogne da se što više dečaka i devojčica pridruži ovoj najlepšoj sportskoj priči.

Zvaničnu dobrodošlicu El Kelaifiju u SIM porodicu poželeo je Aleksander Čeferin.

SIM
foto: SIM

- Sportske igre mladih su jako važne. Ovo je fantastičan projekat koji smo svi podržali i koji ćemo nastaviti da podržavamo. Ovde se vidi koliko sport spaja decu i koju ima snagu. Ovo je projekat za budućnost. Priču o Igrama predstaviću i svim zvezdama u svom klubu. Sad je taj posao na meni - izjavio je novi ambasador Dunav osiguranje Sportskih igara mladih El Kelaifi. Svečanoj ceremoniji proglašenja novog ambasadora prisustvovali su i legendarni asovi Predrag Mijatović, Nemanja Vidić, Darijo Srna, Dejan Tomašević, Slaven Bilić, vodeći ljudi fudbalskog kluba Šahtjor iz Donjecka, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, ministar unutrašnjih poslova republike Hrvatske, Davor Božinović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović i drugi brojni zvaničnici, sponzori i prijatelji Igara iz sve tri zemlje.

Marić: Hvala svima koji rade na promociji Igara

Zdravko Marić, predsednik i osnivač Sportskih igara mladih, rekao je:

- Iz godine u godinu pokazujemo šta sve možemo napraviti za decu u celom regionu. Hvala svima koji su shvatili poentu ove priče i koji svih ovih godina rade na promociji iste. Ne mogu da ne izdvojim neke ljude: Predraga Mijatovića, koji ima neverovatnu emociju prema Igrama, Aleksandera Čeferina, koji je uvek spreman sve da uradi za Igre. Nemanja Vidić je za godinu dana naučio mnogo o Igrama i tu je da nas podrži. Beskrajno hvala i našem novom ambasadoru.

SIM
foto: SIM

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track