ZA SPAS PLEMENITE VEŠTINE: Regionalna bokserska liga ex-Yu u novom formatu kreće u novu sezonu
Foto: Bokserski Savez Srbije

BOKS

ZA SPAS PLEMENITE VEŠTINE: Regionalna bokserska liga ex-Yu u novom formatu kreće u novu sezonu

Ostali sportovi -

Ujedinjeni u zajedničku priču, za spas plamenite veštine, savezi ex-Yu zemalja protekle sezone oformili su reginalnu ligu koja je pokrenula pravi procvat i revoluciju ovog sporta na našim prostorima gde je pre samo nekoliko decenija bio „broj 1“, kako po posećenosti, popularnosti, tako i masovnosti.

Regionalnu boksersku ex-Yu Ligu u sezoni 2021/22 činilo je osam klubova iz svih šest republika bivše Jugoslavije, danas samostalnih država, u novoj 2022/23 takmičarskoj godini biće primenjen novi format i obuhvatiće deset klubova.

boks
foto: Bokserski Savez Srbije

Prvi šampion ujedinjene regionalne bokserske ex-Yu Lige je tim Crvene zvezde koji je u velikom finalu održanom u Skoplju salvadao ekipu Loznice.

Nova sezona doneće nove klubove, nova lica u ringu, ali i povratak kultnog kluba BK Slavija iz Banja Luke. U sezoni 2022/23. takmičiće se: Radnički Beograd, Novi Pazar, Sombor, Loznica, Vardar (Skoplje), Nikšić, Slavija (Banja Luka, Zadar, Maribor, Željezničar (Sarajevo).

boks
foto: Bokserski Savez Srbije

Prvo kolo startuje u Banja Luci gde će se na veliku scenu vratiti čuveni BK Slavija koji je iznedrio brojne šampione, među kojima svakako najpoznatijeg legendarnog Marijana Beneša, zatim Antona Josipovića, Radovana Bisića. Mečevi će biti prenošeni uživo i biće održani u univerzitetskoj sportskoj dvorani Kampus. Žrebom će biti odlučeno ko će kome izaći na megdan po kolima, a prve četiri najbolje ekipe će ući u plej of koji će se održati na neutralnom terenu, odnosno gradu. Druga sezona regionalne bokserke lige omogućiće i učešće omladinaca.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track