ATRAKTIVNA GLUMICA SA DECOM I KONJIMA! U centralnom parku Bloka 22 u Novom Beogradu u subotu popodne neobična manifestacija VIDEO
Foto: ATA images

konjički sport

ATRAKTIVNA GLUMICA SA DECOM I KONJIMA! U centralnom parku Bloka 22 u Novom Beogradu u subotu popodne neobična manifestacija VIDEO

Ostali sportovi -

Na Beogradskom hipodromu otvoreno prvenstvo Srbije u olimpijskoj disciplini dresurno jahanje, u nedelju fijakerijada u Surduku

Kancelarija mesne zajednice “Naš Blok 22” organizuje konjički sportski dan u centralnom parku Bloka 22 u Novom Beogradu, uz druženje dece i jahanje konja. Neobična manifestacija će se održati u subotu od 16 do 18 časova, između novobeogradskih bulevara Arsenija Čarnojevića i Zorana Đinđića.

KK Prestiž
foto: KK Prestiž

Ovaj događaj se organizuje u saradnji sa KK "Prestiž" sa Beogradskog hipodroma, iza koga stoji Nina Šobota, koja je ovih dana bila čest gost na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Ona je javno govorila o manipulacijama u mnogobrojnim školama jahanja, kao i seksualnim predatorima među instruktorima jahanja, koji besramno napadaju mlade devojke, pa i devojčice koje se u sve većoj meri opredeljuju za jahanje konja. Nina Šobota tvrdi da se to dešava i na Beogradskom hipodromu!

"Cilj nam je zbližavanje dece sa prirodom i ovim plemenitim životinjama koje terapeutski deluju. Deca razvijaju empatiju prema drugom živom biću, i jako povoljno utiču na mentalno zdravlje dece i za bolju koordinaciju pokreta kao i brzi razvoj mišića", navedeno je iz KK Pestiž, u kome imaju čak 13 konja i za naše uslove veoma dobre uslove u štalskom krugu na najstarijem sportskom objektu u Beogradu!

KK Prestiž
foto: KK Prestiž

Nina Šobota je najavila da će promoterka biti poznata i atraktivna glumica Teodora Bjelica, koja je članica KK Prestiž. Inače, Teodora Bjelica je novo lice u konjičkom sportu!

U subotu će na Beogradskom hipodromu biti održano otvoreno prvenstvo Srbije u olimpijskoj disciplini dresurno jahanje za decu (početak u 11 časova), juniore (14.30) i seniore (17.10). Biće proglašeni najbolji pojedinci i ekipe.

U seniorskoj konkurenciji biće pet učesnika: Milan Đorđević (konj Dominik, klub Favorit, trener Zoran Jovanović), Emina Knežević (173 Gaetana XVI, Fejvori, Emina Knežević), Simonida Simić (Kapelo, Fejvori, Simonida Simić), Natalija Adamović (Grof, Favorit, Zoran Jovanović) i Nađa Rožumberski (184 Lipica XV, Fejvori, Emina Knežević).

Inspekcija konja je obavljena u petak popodne u velikom manježu JP Hipodrom Beograd, a pregledani su konji iz klubova: Infiniti, Aleksa Dundić, Kavalo Bor, Fejvori, Viking, Viktorija tim i Favorit.

U nedelju će u Surduku, na terenu FK Borac, tačno od podneva biti održana tradicionalna fijakerijada, kojom KK "Konversano" obeležava 29 godina postojanja. U zabavnom delu programa će nastupiti KUD "Branko Marković" i tamburaški orkestar "Dema Miro".

U Sremu i dalje ima entuzijasta koji neguju i čuvaju tradiciju uzgoja lipicanera. Jedan od njih je i Zoran Turaković kojeg je ljubav prema konjima dovela u Surduk, selo "na kraju sveta" u kojem i dalje vole i drže ove prelepe životinje. Iako se godinama bavio kasačkim i trkačkim konjima, za Turakovića je, ipak, ljubav prema "carskim konjima" neprikosnovena.

Ivanović u Surčinu kupio šest kobila od Markovića

Predsednik Udruženja vlasnika galopera i ugledni konjar Vojislav Ivanović, inženjer elektrotehnike sa bogatim radnim iskustvom u Holandiji i Švajcarskoj, kupio je nedavno u Surčinu, za priplod, šest kobila od Dragoljuba Markovića. Voja Ivanović sada ima deset konja u vlasništvu, a prvu kobilu je kupio upravo od Markovića pre deset godina. Zvala se Pikolo Sara.

Ergela Surčin
foto: Kurir sport/ Lazar Delić

Ivanović živi na relaciji Beograd - Ženeva, a kobile je dao na poverenje svom treneru Živku Eriću u Šabac, gde se nalaze i njegova dva pastuva, Ret Batler i Pjetro Testa, "sinovi" irskog super-pastuva Galilea. Kako se saznaje, "skok" Ret Batlera vredi 550 evra, a Pjetra Teste oko 300.

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track