SRBIJA KREĆE U NAPAD NA EVROPSKO PRVENSTVO: Đerona saopštio spisak igrača za utakmice u kvalifikacijama za EP
Foto: RSS

RUKOMET

SRBIJA KREĆE U NAPAD NA EVROPSKO PRVENSTVO: Đerona saopštio spisak igrača za utakmice u kvalifikacijama za EP

Ostali sportovi -

Selektor rukometne reprezentacije SrbijeToni Đerona saopštio je spisak igrača za prve mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 2, a rivali na putu do Evropskog prvenstva biće joj selekcije Norveške, Slovačke i Finske.

Rukometaši Srbije će u oktobru odigrati mečeve prvog i drugog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Prvo će 12. oktobra u Novom Sadu igrati protiv Finske, dok će četiri dana kasnije gostovati Slovačkoj u Prešovu.

Na spisku se nalaze: Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara; Leva krila: Vanja Ilić, Miloš Grozdanić; Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan; Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić; Bekovi: Petar Djordjić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Кukić, Miloš Кos, Stefan Dodić, Predrag Vejin, Miloš Orbović, Mihajlo Radojković.

Toni Đerona
foto: RSS

Okupljanje reprezentacije je zakazano za ponedeljak, 10. oktobar, u Sporskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Na Evropskom prvenstvu 2024. godine učestvovaće 24 ekipe, a pored domaćina Nemačke, učešće su obezbedile tri prvoplasirane ekipe sa ovogodišnjeg šampionata - Švedska, Španija i Danska.

Ukupno 32 ekipe će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mesta.

Dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe obezbediće učešće na šampionatu u Nemačkoj koje je na programu od 10. do 28. januara 2024. godine.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track