NEMANJA JOVANOVIĆ ČETVRTI JUNIOR: Održana međunarodna trka Rotaks Italija na stazi Azuro u Jesolu
Foto: Privatna erhiva

Stavio tačku na sezonu

NEMANJA JOVANOVIĆ ČETVRTI JUNIOR: Održana međunarodna trka Rotaks Italija na stazi Azuro u Jesolu

Ostali sportovi -

Na stazi Azuro u Jesolu (Italija) poslednjeg vikenda februara Nemanja Neca Jovanović startovao je aktulenu sezonu takmičenjem za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC).

Drugog vikenda oktobra, na istom mestu mlađani Jovanović je učestvovanjem na takmičenju za rotaks Italija prvenstvo osvajanjem četvrtog mesta u kategoriji juniora, stavio tačku na sezonu 2022.

Kao i svih prethodnih sezona kada su rezultati posle trka u pitanju, u porodici Jovanovića realno gledaju na stvari, drugim rečima, i kad se domognu pobedničkog postolja, ili kada budu tik do istog, odnosno odustanu zbog izletanja, uvek prvo polaze od sebe. Tako je bilo i posle nadmetanja u Italiji.

-Velika mi je bila čast i zadovoljstvo što sam u izuzetno jakoj i kvalitetnoj konkurenciji vozio finalno takmičenje za rotaks prvenstvo Italije. Biti sa takvim imenima čitavog vikenda na stazi, ali ne samo to, već se ravnopravano nadmetati sa njima, iskustvo je koje se ne može opisati. U konkurenciji 19 vozača kvalifikacije sam završio na sedmom mestu, drugim rečima startovao sam iz četvrtog reda. Želim da naglasim, da se radilo o destim delovima sekunde, kada je u pitanju poredak. Prvu trku završio sam na petom, da bi drugu završio na trećem mestu. Konstantni napredak iz trke u trku obećavao je da ću u trećem okršaju biti još bolji, ali, došlo je do propusta u boksu prilikom pripreme. Tačnije, u žargonu „kartingaša”, karting nije bio razgripovan, što je uslovilo da budem sporiji u krivinama, pa nisam imao željenu brzinu, tako da sam treću trku završio na četvrtom mestu, što me je u zbiru svega „ostavilo“ na korak od podijuma. Međutim, i pored svega, proveli smo odličan vikend i na korektan način stavili tačku na sezonu - zaključio je Nemanja Jovanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track