ZA ZLATO! Odbojkašice Srbije večeras (20.00) protiv Brazila brane svetsku titulu! Evo gde možete pratiti prenos meča finala SP
Foto: Profimedia

ODBOJKA

ZA ZLATO! Odbojkašice Srbije večeras (20.00) protiv Brazila brane svetsku titulu! Evo gde možete pratiti prenos meča finala SP

Ostali sportovi -

Ovo je kao san!, bila je iskrena odbojkašica Srbije Sara Lozo nakon što se Srbija kvalifikovala u veliko finale Svetskog prvenstva.

Devojke selektora Danijelea Sanorelija večeras u Holandiji imaju fenomenalnu šansu da odbrane titulu svetskih šampionki, što bi bio nezapamćen uspeh reprezentacije koja nas je prethodnih godina obradovala mnogo puta.

- Možda je ovo neki san, nisam očekivala ovako. Znali smo da dolazimo kao aktuelni šampioni, ali ovo je za mene kao san - rekla je Sara, koja se oporavila od povrede i biće od velike pomoći:

- Od adrenalina nisam ni osetila povredu u meču sa Amerikankama, spremala sam se za finale - dodala je Sara.

odbojkašice, odbojkašice Srbije
foto: EPA/Grzegorz Michalowski

Tijana Bošković je trenutno prvo lice Svetskog prvenstva, njene igre kao da stižu sa neke druge planete, upoređuju je čak sa legendarnim Majklom Džordanom, toliko je dominirala. U polufinalu je poput nekada Em-Džeja postigla 32 poena.

- Želimo da ostanemo neporažene do kraja! Nismo imale mnogo vremena da se odmorimo, ali to nije važno, daćemo sve od sebe večeras. Nismo razmišljale o rivalu i ko će da nam dođe u finalu. Cilj nam je da uzmemo drugo zlato i da ga donesemo kući! - jasna je fenomenalna korektorka Srbije.

Odbojka, Odbojkašice, Tijana Bošković
foto: volleyballworld.com

Selektor Santareli impresioniran je igrom Brazila:

- Prosto neverovatno izdanje protiv Italije. Uvek sam mislio da je Brazil jedan od najboljih timova sveta. Pokazali su to u polufinalu, svaka njihova odbojkašica je dala svoj maksimum. Trener Ze Roberto ima na raspolaganju mnogo igračica.

U Holandiji i okolnim mestima ima dosta naših navijača, pa će Tijana i njene drugarice imati veliku podršku s tribina.

Prenos meča možete pratiti na RTS 1 i SK 1, kao i putem tekstualnog prenosa na našem sajtu.

SRBIJA - BRAZIL

20.00 RTS1, SK1. Apeldorm. Hala: Omnisport. Kapacitet: 6.000

Srbija: Buša, Lazović, Drča, Popović Mirković, Mihajlović, Pušić, Bjelica, Aleksić, Stevanović, Jegdić, Bošković, Milenković, Lozo.

Selektor: Danijele Santoreli.

Brazil: De Oliveira, Gambato, Da Silva, Zalevski, Njunjez, Monibeljer, Silva, Racke, Braga, Arauho, Vizel, Našimento, Lemes, Ðeraldo.

Selektor: Hose Roberto Gimaraes.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track