ZLATNE ODBOJKAŠICE SLETELE U BEOGRAD: Svetske šampionke izazvale delirijum na aerodromu i poslale JAKU PORUKU (VIDEO)
Foto: Nenad Kostić

doček kraljica

ZLATNE ODBOJKAŠICE SLETELE U BEOGRAD: Svetske šampionke izazvale delirijum na aerodromu i poslale JAKU PORUKU (VIDEO)

Ostali sportovi -

Veliki broj navijača, članovi porodica i prijatelji srpskih odbojkašica okupili su se danas na Aerodromu Nikola Tesla kako bi se zahvalili heroinama za sve što su učinile za Srbju.

Naše odbojkašice su osvajanjem zlata na Svetskom šampionatu u Poljskoj i Holandiji obradovale čitavu naciju, pa je veliki broj navijača sa nestrpljenjem čekao da stignu u Beograd.

Svetske šampionke su sletele u Beograd nešto posle 12 sati, a nakon svih procedura na aerodromu pred porodicom, prijateljima, navijačima, ali i predstavnicima medija su se pojavile oko 12.45 časova.

01:06

Svetske šampionke stigle u Beograd

Uprkos malom pehu i nestanku struje na aerdromu, oduševljenju nije bilo kraja kada su se srpske heroine predvođene selektorom Santorelijem pojavile pojavile sa peharom i zlatnim medaljama oko vrata.

Odbojkašice Srbije, Odbojka, Odbojkaška reprezentacija Srbije
foto: Kurir sport

Zlatne devojke nisu skidale osmeh sa lica, a pred novinare je stala jedna od najboljih srpskih odbojkašica na nedavno završenom prvenstvu, Jovana Stevanović.

- Krasila nas je od početka neka specifična energija i sjajna atmosfera. Nijedan poen nismo prepuštale olako. Imamo Tiću koja je najbolja na svetu, ali smo dominirale smo kao ekipa. Igrale smo odbojku za nas. Selektor nam nikada nije stvarano bespotrebni pritisak, ali nam nije ni dozvoljavao da se opustimo. Svaka devojka koja je došla je ušla je napravila preokret. Svaka je dala svoj maksimum i doprinela ekipi, nijedna nikada nije bila uplašena. Santareli je svima davao šansu i u sve je verovao. Imao je hrabrosti i da ostavi neke igračice na terenu, neke da izmeni, zaista velika hrabrost - rekla je Jovаna Stevanović po sletanju u Beograd.

Ona je poslala svetu jasnu i jaku poruku da Srbija nema nameru da se zaustavi i da će i na narednim takmičenjima ići na najsjajnije odličje.

- Naredni cilj je svakako olimpijsko zlato. Vidimo se sledeće godine na Evropskom prvenstvu i nadamo se zlatu. Od srede već kreću klupske obaveze, idem za Italiju, tako da nema mesta odmoru. Vidimo se večeras u 20 časova ispred Skupštine grada - završila je odbojkašica koja je stavila tačku na utakmicu četvrtfinala protiv Poljske, as servisom.

Navijači će imati priliku da pozdrave naše devojke večeras u 20 časova kada će se svetske šampionke pojaviti na čuvenom balkonu ispred Skupštine Beograda.

Biće to sjajna prilika da im se zahvalimo za sve što su učinile za našu zemlju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track