VUČIĆ OBEĆAO ZLATNIM ODBOJKAŠICAMA ISPLATU 30.000 EVRA! Predsednik na prijemu šampionki najavio i otvaranje NACIONALNOG CENTRA!
Foto: Kurir sport

SVEČANI PRIJEM

VUČIĆ OBEĆAO ZLATNIM ODBOJKAŠICAMA ISPLATU 30.000 EVRA! Predsednik na prijemu šampionki najavio i otvaranje NACIONALNOG CENTRA!

Ostali sportovi -

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, ugostiо је zlatne odbojkašice u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik se obratio odbojkašicama.

- Znam da vam je ovo smaranje posle dočeka, ali šta da vam radim kada osvajate toliko medalja. Želim da vam u ime naše zemlje čestitam. Nikada nismo imali nekoga ko radi ovo što vi radite. Koliko god smo slavili košarkaše, košarkašice, vaterpolsite, odbojkašice su nam donele najviše radosti. Pobediti 12 utakmice, Poljsku i Ametiku dva puta, fascinantan rezultat, mentalna snaga ne samo fizička.

- U martu 2025. godine biće otvoren nacionalni centar, do kraja godine ćemo prebaciti 180 miliona za klubove mušku i žensku konkurenciju, gledaćemo da to bude brzo.

Predsednik je poručio odbojkašicama da će ubrzo na računu imati novac određen za nagrade sportista od strane države.

- Devojke, da vas obradujem. Danas ćete imati novac koji ste zaradile. Možete da trošite koliko sutra, važno nam je da pokažemo efikasnost.

To znači da će svaka odbojkašica koja je osvojila svetsko zlato, zajedno sa selektorom, ubrzo na računu imati 30.000 evra koliko je određeno uredbom Vlade o nacionalnim priznanjima i nagradama u sportu.

Tijana Bošković, kapiten i najbolja igračica naše selekcije, istakla je zahvalnost na prijemu. - Želim da se zahvalim u ime čitave reprezentacije na prijemu. Igranje za nacionalni tim je za nas čast i hvala za veliku podršku svih prethodnih dana koja nam je mnogo značila. Daćemo sve od sebe da se vratimo sa medaljom sa svih narednih takmičenja - rekla je Tijana i predsedniku uručila dres sa potpisima svih igračica.

Uoči obraćanja:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspela je da odbrani titulu svetskog šampiona, a trofej najboljoj selekciji u nedelju je stigao u Beograd.

Zlatne odbojkašice su najpre dočekane na aerodromu u Beogradu, gde je organizovan prijem na kom su se obratili predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajič, selektor Danijele Santareli, Bojana Drča, najbolji tehničar svetskog prvenstva, i za kraj Tijana Bošković, kapiten našeg tima i MVP planetarnog šampionata, a potom i veliko slavlje.

Slavlje se potom prselilo na ulice, tačnije ispred Skupšine grada gde je nekoliko hiljada navijača bilo u prilici da pred čuvenim balkonom pozdravi šampionke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track