NOVI SISTEM TAKMIČENJA: Startovala bokserska liga Srbije 2022/23 memorijalom u Valjevu
Foto: BSS

boks

NOVI SISTEM TAKMIČENJA: Startovala bokserska liga Srbije 2022/23 memorijalom u Valjevu

Ostali sportovi -

Bokseri Srbije krenuli su u ligaško boks takmičenje 2022/23. koje je proteklog vikenda startovalo u Valjevu memorijalom Slobodan Lazić – Cimer. Novi sistem takmičenja obuhvata sve boksere svih klubova Srbije svih težinskih kategorija, osim pionira.

Ligaško takmičenje turnirskog karaktera održavaće se dva puta mesećno, uvek u drugom gradu domaćinu. Drugo kolo Bokserske lige Srbije 2022/23. zakazano je za 29. oktobar u Zrenjaninu pod nazivom memorijal Zvonko Vujin.

boks
foto: BSS

Novembar mesec najbolje boksere Srbije ugostiće u južnom delu naše zemlje, najpre u Prokuplju 12. novembra memorijalom Vlastimir Stanišić Laci, zatim 26. novembra u Kragujevcu memorijalom Dragoslav Jakovljević – Babea.

Ovim načinom Bokserski savez Srbije i naši bokseri odaju počast legendama naše boks scene koji su obeležili istoriju ovog sporta pod našim nebeskim svodom.

boks
foto: BSS

Legende ringa nikada neće biti zaboravljene, to je nedopustivo. Uvek ćemo se truditi da sećanje na sve ono što su uradili za srpski boks, za sve majstorije u ringu koje su napravili živi, da na legendama koje su oni ispisali stasavaju nove snage naše plemenite veštine i da im motivacija budu upravo srpski heroji u boks rukavicama koje smo imali, kojim se i dan danas ponosimo i skidamo kapu njihovim delima” – istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Prvo kolo BLS obeležili su mladi asovi sprskog boksa. Žar, energija, visoki nivo adrenalina i želja za pobedom prisutna je među svim bokserima, što garantuje visoki nivo boksa i partije koje će doneti užitak publici i u kolima koja slede u takmičarskoj 2022/23. godini.

(Kurir sport/BSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track