ROZBERG PROGNOZIRA: Mercedesu i Ferariju će biti teško da pariraju Red Bulu sledeće godine
Foto: Fonet/AP

FORMULA 1

ROZBERG PROGNOZIRA: Mercedesu i Ferariju će biti teško da pariraju Red Bulu sledeće godine

Ostali sportovi -

Nekadašnji šampion Formule 1 Niko Rozberg ocenio je da će Mercedesu i Ferariju sledeće godine biti jako teško da pariraju Red Bulu u borbi za šampionsku titulu.

Red Bul je u nedelju osvojio titulu u konkurenciji konstruktora, posle pobede Maksa Verstapena u trci u Ostinu, a holandski vozač je ove sezone odbranio šampionsku titulu u trci u Japanu.

Ferari je ove sezone pokazao da ima brz bolid, ali greške u taktici i problemi sa pouzdanošću doveli su do toga da ekipa i njen vozač Šarl Lekler ispadnu iz borbe za titule.

Mercedes, koji je ove sezone prekinuo niz od osam titula, loše je počeo sezonu pošto nije uspeo da se prilagodi novim pravilima koja su stupila na snagu ove godine i uprkos tome što je u nastavku sezone napredovao, ne može da parira Red Bulu.

"Red Bul je sada dominantan isto kao što je Mercedes bio prethodnih godina. Obezbedio je rano titulu konstruktora i ima tako dominantnu ekipu u svim oblastima u ovom trenutku, kao što je imao Mercedes", rekao je Rozberg za Skaj.

Niko Rozberg
foto: Profimedia

"Imaju bolid, imaju stopu razvoja tokom sezone, sada i pouzdanost, imaju vozača koji je najbolji ili jednako najbolji u Formuli 1, imaju strategiju - uvek je prava, u svakom trenutku. Sve se poklopilo na neverovatan način, takođe i motor im je odličan. Red Bul je sada definitivno u periodu u kome će nekom drugom timu biti teško da se primakne, čak i sledeće godine, pošto imaju takav zamajac", dodao je Rozberg.

Mercedes ove sezone nema pobedu u šampionatu, a u nedelju u Ostinu bio je blizu, ali je Luis Hamilton zauzeo drugo mesto, iza Verstapena.

"Biće zaista teško Ferariju ili čak i Mercedesu, da se primaknu. Mercedesova Ahilova peta je pravolinijski tempo, toliko su spori na pravcu, posebno u odnosu na Red Bul. Stvarno se nadam da će pokušati da otkriju tajnu i otključaju taj tempo na pravcima", rekao je Rozberg.

Rozberg je 2016. godine osvojio šampionsku titulu u Formuli 1 sa Mercedesom i posle toga je završio karijeru.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track