KARPOV SE BORI ZA ŽIVOT, PRIKLJUČEN JE NA RESPIRATOR: Bivši svetski prvak u šahu u teškom stanju posle pada i povreda glave
Foto: EPA

najvažnija bitka

KARPOV SE BORI ZA ŽIVOT, PRIKLJUČEN JE NA RESPIRATOR: Bivši svetski prvak u šahu u teškom stanju posle pada i povreda glave

Ostali sportovi -

Višestruki svetski šampion u šahu, danas poslanik Državne dume Rusije Anatolij Karpov bori se za život.

Anatolij Karpov
foto: EPA

Anatolij Karpov (71) priključen je na respirator, prenosi sportski portal "Čempionat" pisanje ruske Izvestije, koja se poziva u članku na sopstvene izvore.

Kako navode u vesti, Karpovu je dijagnostikovan cerebralni edem, prelomi desne parijetalne i desne temporalne kosti, višestruki hematomi na glavi i traumatsko subarahnoidalno krvarenje. Osim toga, njegovo stanje komplikuju i hronične bolesti.

Anatolij Karpov
foto: Printskrin

Juče je objavljena informacija da je Anatolij Karpov pronađen onesvešćen u blizini zgrade Državne dume u subotu 29. oktobra, nakon čega je prebačen na intenzivnu negu u jednu kliniku u Moskvi.

Prvobitno je bilo dosta spekulacija u vezi sa povredama, a potom i zdravstvenim stanjem Anatolija Karpova. Stizale su oprečne informacije iz Moskve. Prvo da se ne radi o njemu, već o čoveku istog imena i prezimena, zatim da je napadnut, a sve fejk vesti prekinula je njegova ćerka Sofija izjavom, da je njen otac teško povređen posle pada, da ga niko nije napao i da se nalazi u teškom stanju u na odeljenju za neuroreanimaciju Instituta "Sklifosovski".

Anatolij Karpov
foto: EPA

Najbolji ruski šahista Sergej Karjakin ispričao je detalje o tome kako se Karpov povredio.

- Vreme je loše, pokvarilo se. Pao je prvi sneg, on se okliznuo i pao. Njegova porodica je u brizi, nadaju se da će se oporaviti - izjavio je Karjakin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track