SVETSKO PRVENSTVO U MALIM BAZENIMA U MELBURNU: Australijanke oborile svetski rekord u štafetnoj trci na 4x200 metara slobodno
Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

PLIVANJE

SVETSKO PRVENSTVO U MALIM BAZENIMA U MELBURNU: Australijanke oborile svetski rekord u štafetnoj trci na 4x200 metara slobodno

Ostali sportovi -

Ženska plivačka štafeta Australije osvojila je zlatnu medalju i oborila svetski rekord u trci na 4x200 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u malim bazenima u Melburnu.

U australijskoj štafeti nastupile su Medison Vilson, Moli O'Kalahan, Lia Nil i Lani Palister, a trku su isplivale za 7:30,87 minuta.

Srebro je osvojila štafeta Kanade (7:34,47), a bronza je pripala Sjedinjenim Američkim Državama (7:34,70).

Australijanke su bile najbolje i u pojedinačnim trkama na 800 metara slobodno i 100 metara leđno.

U trci na 800 metara Palister je slavila vremenom od 8:04,07 minuta, srebrnu medalju je osvojila Novozelandjanka Erika Fejrveter, dok je do bronze došla japanska plivačica Miju Namba.

U disciplini 100 metara ledjno zlato je osvojila Kejli Mekjuen vremenom od 55,49 sekundi, srebro je pripalo njenoj sunarodnjakinji O'Kalahan, a bronzu su podelile Kanadjanka Ingrid Vilm i Amerikanka Kler Kurzan.

Zlatnu medalju u trci na 50 metara delfin stilom u ženskoj konkurenciji osvojila je Amerikanka Tori Haski rezultatom od 24,64 sekunde, srebro je osvojila Kanadjanka Margaret Maknil, a Kineskinja Jufej Džan je došla do bronze.

U muškoj konkurenciji danas su održana dva finala, a zlatne medalje u trkama na 50 metara delfin i 100 metara ledjnim stilom osvojili su Brazilac Nikolas Santos i Amerikanac Rajan Marfi, uz rekorde šampionata.

Santos je trku na 50 metara delfin stilom isplivao za 21,78 sekundi, Švajcarac Noe Ponti je osvojio srebrnu medalju, dok je madjarski reprezentativac Sebastijan Sabo stigao do bronze.

Trku na 100 metara ledjno Marfi je završio za 48,50 sekundi, srebro je pripalo Italijanu Lorencu Mori, a bronza domaćem takmičaru Ajzeku Kuperu.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track