JEDNA OD NAJVEĆIH NADA SRPSKOG BOKSA - Almir Memić naciljao svetsku medalju!
Foto: Kurir

U NOVE POBEDE

JEDNA OD NAJVEĆIH NADA SRPSKOG BOKSA - Almir Memić naciljao svetsku medalju!

Ostali sportovi -

Mlade snage srpskog boksa kucaju na veliku svetsku scenu! Jedan od onih koji slovi za predvodnika mlade garde je Almir Memić (23).

Bokser iz Prijepolja imao je sjajne rezultate u 2022. godini, ali to je daleko od njegovog maksimuma. Zbog toga se svi, s pravom, nadaju da će pozlata svega što je uradio do sada stići u 2023. godini...

- Ostaje mi nekako žal za tom evropskom seniorskom medaljom, izgubio sam u četvrtfinalu podeljenom odlukom sudija - skromno počinje priču Memić za Kurir, iako je u 2022. uzeo Zlatnu rukavicu i bronzu na EP za mlađe seniore. Pravi izazovi tek slede:

- Paklena godina! Čekaju nas kvalifikacije za Olimpijske igre, veliki turniru preko kojih će se tražiti plasman na najveći planetarni sportski događaj... Fokus je, ipak, na Svetskom prvenstvu u Uzbekistanu u maju, nakon toga kreću turniri na kojima se skupljaju bodovi za put u Pariz. Naravno da su Olimpijske igre san svakog sportiste, ali polako. Korak po korak.

Što se OI tiče, za njih će biti potrebna i jedna velika promena kod Memića.

- Moraću da idem u drugu kategoriju - ili 71 ili 80. Videću u dogovoru s trenerima. Nažalost, moja kategorija 75 je izbačena iz programa.

Uvek je zanimljivo čuti kako izgleda to skidanje kilograma kod profesionalnih sportista.

- Mnogo se trošimo, tako da je dovoljno da malo uskladimo ishranu. Naravno, potrebno je da ostane snage, pa je zbog toga za nekih pet kilograma potrebno dva meseca. Moramo postepeno da skidamo kilažu, ne odjednom.

Fantastični uslovi u Dubaiju

Bokserska reprezentacija imala je fantastične uslove za pripreme u Dubaiju. Naša reprezentacija bila je smeštena u hotelu "Emirejts sports" i momci su bili puni pozitivnih utisaka:

Bokseri Srbije
foto: BSS

- Uslovi su bili fantastični! Zahvalni smo Bokserskom savezu, predsedniku Nenadu Borovčaninu i svima koji su nam obezbedili da ovde budemo na pripremama - rekao je Almir.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track