POLEĆEMO! Rukometaši Srbije spremni da naprave ČUDO na Svetskom prvenstvu! VERUJTE U OVE MOMKE!
Foto: Starsport©

RUKOMET

POLEĆEMO! Rukometaši Srbije spremni da naprave ČUDO na Svetskom prvenstvu! VERUJTE U OVE MOMKE!

Ostali sportovi -

Najveća planetarna smotra rukometa biće od 11. do 29. januara igrana u Poljskoj i Švedskoj, četiri grada iz svake zemlje domaćini 32 reprezentacije

Svetsko prvenstvo u rukometu, 28. po redu, koje će biti održano u Poljskoj i Švedskoj počinje danas, a trajaće sve do 29. januara. Srpska rukometna reprezentacija svoj prvi meč na SP odigraće u petak 13. januara protiv Alžira od 20.30 časova.

rukomet, rukometaši
foto: Rukometni savez Srbije

Na Svetskom prvenstvu takmičiće se 32 ekipe podeljene u osam kvalifikacionih grupa. Prolazak u narednu fazu izboriće po tri reprezentacije iz svake grupe. Srbija se nalazi u grupi sa selekcijama Alžira, Katara i Nemačke. Orlovi imaju veliki motiv da se dokažu na velikom takmičenju, a selektor Toni Đerona i svi rukometaši otvoreno su rekli da je cilj Srbije na ovom Svetskom prvenstvu plasman u četvrtfinale.

Glavni favoriti za medalje su domaćin Švedska, zatim nacionalni timovi Francuske, Španije, Danske i Norveške. U borbu za odličja mogu se umešati Nemci, Hrvati, Islanđani, Poljaci, Brazilci, Portugalci i Srbi.

Srpski rukometaši odigrali su dve prijateljske utakmice sa aktuelnim prvakom Evrope reprezentacijom Švedske u gostima, koje su poslužile kao uvertira za Svetsko prvenstvo. U prvom meču srećno su slavili Šveđani rezultatom 35:34, iako su Orlovi vodili skoro celu utakmicu.

Toni Đerona
Toni Đeronafoto: Rukometni savez Srbije

U drugoj utakmici, koja je bila generalna proba, naš rukometni tim pobedio je rezultatom 30:28 i pokazao da imamo čemu da se nadamo na najvećoj planetarnoj smotri rukometaša.

- Ovaj meč nam je bio važan da isprobamo neke akcije, naročito u odbrani. Pozitivno je i što su svi igrači dobili priliku da zaigraju i da nema povređenih. Svi su zdravi i spremni za oni što sledi. Jasno je da ova utakmica nije donela bodove na Svetskom prvenstvu, ali nam je donela samopouzdanje u pravom trenutku. Odlazimo u Katovice spremni da damo sve od sebe da ostvarimo cilj i dođemo do četvrtfinala - kazao je selektor Srbije Toni Đerona.

Pregledi u Berlinu - Stiže i Milosavljev!

Dejan Milosavljev, golman srpske rukometne reprezentacije uskoro bi trebalo da se pridruži reprezentaciji koja će biti smeštena u poljskom gradu Katovicama. Na osnovu prethodnih dogovora RS Srbije sa klubom Fukse, čiji je član Dejan Milosavljev, čuvar mreže našeg tima otputovao je na unapred planirane lekarske preglede i kontrole u Berlin.

Dejan Milosavljev
foto: RSS

Igrači na mukama - Stroga kovid pravila

Stroge kovid mere planirane za vreme Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj nimalo se nisu dopale zemljama učesnicama. Negoduju svi, a iz IHF upozoravaju da pandemiju i dalje treba shvatati ozbiljno, bez obzira što mere ne važe više ni u jednoj zemlji. Testiranja će biti česta i obavezna, a ukoliko neko od igrača bude pozitivan, moraće najmanje pet dana u izolaciju.

Kina, korona, kovid, koronavirus
foto: Foto: Kineski radio internacional

(Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track