SRBIJA U RUKOMETU KONAČNO IMA GLAVU I REP: Sve linije tima imaju kvalitet! Orlovi igraju u modernom sistemu selektora Đerone
Foto: RSS

u susret alžiru

SRBIJA U RUKOMETU KONAČNO IMA GLAVU I REP: Sve linije tima imaju kvalitet! Orlovi igraju u modernom sistemu selektora Đerone

Ostali sportovi -

Srpska rukometna reprezentacija spoj je mladosti i iskustva. Baš na tim temeljima selektor Toni Đerona gaji optimizam da se može ostvariti cilj na Svetskom prvenstvo, a to je četvrtfinale.

Dejan Milosavljev
foto: Starsport©

Plasman među osam najboljih garantovao bi Srbiji kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Orlovi imaju sjajne golmane pre svih Dejana Milosavljeva i Vladimira Cuparu. Uzdamo se i u vrhunska krila Nemanju Ilića i Bogdana Radivojevića.

Srbija je jaka i na crti, na mestu pivotmena dominiraju Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmalbek. Za odbranu je zadužen najiskusniji srpski rukometaš Ilija Abutović.

Mijajlo Marsenić
foto: Starsport©

Naša igra umnogome zavisi od srednjeg beka Lazara Kukića, koji je pravi lider na terenu, ali i pucača poput Petra Đorđića, Uroša Borzaša, Petra Vejina, Miloša Orbovića i Stefana Dodića koji je bio fantastičan u mečevima protiv Švedske.

Narodski rečeno, Srbija ima glavu i rep, tečnu igru i ono što je najvažnije sistem koji ulazi u svoju treću godinu. Selektor Toni Đerona je predstavnik moderne škole rukometa, radio je u prethodnom periodu, polako i studiozno, dizao moral ekipi uveravajući ih da mogu kao Srbija da pobede bilo koju reprezentaciju na svetu. U tome se i uspelo, Orlovi su bili bolji od Francuske, Slovenije u takmičarskim utakmicama, od Švedske aktuelnog evropskog prvaka.

Toni Đerona
foto: RSS

- Svi igrači koji su ovde na Svetskom prvenstvu su zdravi. Uspeli smo da ih oporavimo od utakmica, putovanja i da ih dobro fizički pripremimo za izazove koji Srbiju očekuje - bez razmetljivih izjava poručio je smireno selektor Toni Đerona.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track