SELEKTOR SRBIJE TONI ĐERONA: Zaslužena pobeda Nemačke
Foto: RSS

Poraz u 2. kolu

SELEKTOR SRBIJE TONI ĐERONA: Zaslužena pobeda Nemačke

Ostali sportovi -

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je da je razočaran, ali da je Nemačka večeras zasluženo pobedila u utakmici drugog kola na Svetskom prvenstvu.

"Čestitke igračima i stručnom štabu Nemačke na pobedi. Bolno je izgubiti ovakvu utakmicu, ali moramo biti realni prema sebi. Drago mi je što smo uspevali da se vratimo iz zaostatka, naročito u drugom poluvremenu, ali nismo uspeli da preokrenemo", rekao je Đerona, preneo je Rukometni savez Srbije.

Rukometaši Srbije izgubili su u Katovicama od Nemačke sa 33:34, u utakmici drugog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj.

"Ostali smo i bez Vejina, važnog igrača u rosteru, koji će verovatno morati da propusti narednu utakmicu, ako ne i ostatak prvenstva. Golman Nemačke je napravio razliku, imali smo dobre šanse preko pivota, krila i sedmeraca, a on je sve to branio. Nemačka je vodila tokom celog meča i zaslužili su ovu pobedu", naveo je Đerona.

Reprezentativac Srbije Lazar Kukić večeras je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa sedam golova.

"Utakmica je bila veoma teška, naročito fizički. Borili smo se svih 60 minuta, ali to nažalost nije bilo dovoljno da dodjemo do pozitivnog rezultata. Iako smo imali šanse, nismo uspeli da ih iskoristimo i Nemačka je zasluženo pobedila", rekao je Kukić i čestitao protivniku na pobedi.

Srbija će u trećem kolu u utorak igrati protiv Katara, a Nemačka protiv Alžira.

Katar je večeras u Grupi E pobedio Alžir sa 29:24.

Na tabeli Grupe E Nemačka je sa četiri boda prošla u drugu fazu, Srbija i Katar imaju po dva boda, a Alžir je bez bodova.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track