DA LI JE REALNO?! Dvojica bejzbol igrača imaju isto ime i prezime, liče kao jaje jajetu, a NISU ČAK NI ROĐACI!
Foto: Printscreen

KO MOŽE DA IH RAZLIKUJE

DA LI JE REALNO?! Dvojica bejzbol igrača imaju isto ime i prezime, liče kao jaje jajetu, a NISU ČAK NI ROĐACI!

Ostali sportovi -

Kad je igrač bejzbola Brejdi Fejgl video drugog igrača bejzbola Brejdija Fejgla, zaprepastio se, izgledalo mu je kao da u ogledalu spazio sebe.

Naime, dvojica Amerikanaca sliče kao jaje jajetu, bave se istim sportom, nose isto ime i prezime, a nisu rođaci! Pa da li je ovo moguće? To su se i zapitala i dvojica pomenutih igrača koji nastupaju za niže lige u SAD.

Brejdi Fejgl
foto: Printscreen

Dakle, ovi podaci su zaista zaprepašćujući - obojica su riđokosi, takve su im i brade, visoki su 193 centimetra, nose skoro istu vrstu naočara, a kao što smo već naveli, i jednom i drugom u dokumentima stoji Brejdi Fejgl. Zar je potrebno reći, igraju na istoj poziciji - pičera.

Brejdi Fejgl
foto: AP Eli Hartman

Pomislili bismo da se radi o skrivenoj kameri, da su oni verovatno blizanci, ali nisu. Jedan je rođen pre 32 godine u Mizuriju, a drugi pre 27 godina u Ouklendu. Ono po čemu se razlikuju je to što ne igraju u istim klubovima i ligama i što je jedan dešnjak, a drugi levak.

Brejdi Fejgl
foto: K.C. Alfred Zuma Press Profimedia

Slučajno su saznali da liče jedan na drugoga nakon što su operisali lakat kod istog hirurga, ali u razmaku od šest meseci. Trener jednog od njih je bio zbunjen kada mu je saopšteno da njegov igrač Brejdi ide na operaciju, a nedavno je to obavio. Tako je otkrivena cela zavrzlama.

Na kraju su dvojica Brejdija odlučila da sve provere preko DNK testa, a tada je utvrđeno da nisu u bliskom srodstvu i da imaju 53% germanskih korena.

- Mi smo ipak na neki način braća - uz osmeh je objasnio jedan Brejdi Fejgl.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track