VELIKI JUBILEJ NA CRVENOM KRSTU: Radnički iz Beograda obeležava 100 godina postojanja
Foto: Radnički Beograd

rvanje

VELIKI JUBILEJ NA CRVENOM KRSTU: Radnički iz Beograda obeležava 100 godina postojanja

Ostali sportovi -

Rvački klub Radnički iz Beograda ove godine obeležava veliki jubilej – 100 godina postojanja.

Klub izuzetno bogate tradicije u godini u kojoj proslavlja vek od osnivanja može da se diči odličnim rezultatima. Dokaz tome je i podatak da je u izboru najboljih rvača za 2022. godinu od strane Rvačkog saveza Srbije u pet uzrastnih kategorija Radnički bio najuspešniji klub u našoj zemlji za tri laureata.

Laskava priznanja dobili su Branko Kovačević, u kategoriji mlađih seniora za osvojenu bronzu na Evropskom šampionatu, Luka Katić u konkurenciji juniora, za peto mesto na Svetskom prvenstvu i Dušan Stokić za pionirski uzrast, koji se okitio bronzanom medaljom na prvenstvu Evrope.

Veoma smo ponosni na bogatu tradiciju i trofejnu istoriju koju ima Radnički. Zato nas posebno raduje što smo u godini velikog jubileja i stogodišnjicu postojanja započeli nagradama koje su još jedna potvrda našeg veoma kvalitetnog rada”, kaže Mladen Kecman, sportski direktor Rvačkog kluba Radnički.

rvanje
foto: Radnički Beograd

Prvi operativac kluba sa Crvenog krsta ističe veliko zadovoljstvo zbog činjenice da je Radnički ostao veran svojim korenima:

Akcenat u radu je sa mladim rvačima. Naša škola rvanja i pravljenje vrhunskih takmičara iz sopstvenog pogona je ono čemu smo maksimalno posvećeni. U sve to je uloženo mnogo energije, truda i znanja, a rezultati su i te kako vidljivi, pa smo u seniorskoj reprezentaciji Srbije na pripremama pred start nove sezone imali čak četvoricu rvača”, naglašava Kecman.

Tajna uspeha po njegovim rečima je u dobrom stručnom radu:

Imamo vrhunske trenere, koji su obrazovani, ali imaju i bogato iskustvo kao bivši uspešni takmičari i reprezentativci. Zajedno sa mnom sa rvačima rade Stanko Bogdan, Slobodan Ilić, Miloš Marković i Dragan Dešić. Svi oni su veoma posvećeni radu. Insistiramo na tome da naši rvači moraju da se školuju, da pored bavljenja rvanjem budu i obrazovani i po tome se razlikujemo. Takođe, želimo da od svih njih napravimo ne samo uspešne rvače već i dobre ljude, zato ih učimo i nekim pomalo zaboravljenim vrednostima i u tom radu svi uživamo“.

Rekonstrukcija dvorane Sportskog društva Radnički na Crvenom krstu doneće brojne benefite i rvačima:

Država je pokrenulo izuzetno ambiciozan projekat rekonstrukcije i renoviranja koji će biti završen za dve godine. Sve to mi želimo da sačekamo maksimalno spremni i cilj nam je da što više omasovima školu rvanja i pridobijemo što više dece da se bave ovim sportom. Iz tog kvantiteta, a uz odličan plan i program rada koji imamo, želimo da stvorimo kvalitet“, istakao je Kecman i posebno zahvalio na podršci koju Radnički ima:

Rvački savez Srbije je naš veliki partner. Njihova pomoć nam je zaista dragocena. Takođe, podršku imamo i od Gradskog sekretarijata za sport na čelu sa Nikolom Penićem, ali predsednika Opštine Zvezdara Vladana Jeremića. Uvereni smo u uspešnu saradnju i u budućnosti a sve sa ciljem daljeg razvoja i napretka srpskog rvanja“, zaključio je Kecman.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track