CEO GRAD JE UTIHNUO! Odbojkašica Srbije iz Ankare o katastrofi u Tuskoj: Veoma teško sve ovo preživljavamo...
Foto: Mariusz Palczynski / Mpaimages.C / Zuma Press / Profimedia, AP/Ghaith Alsayed

ODBOJKA

CEO GRAD JE UTIHNUO! Odbojkašica Srbije iz Ankare o katastrofi u Tuskoj: Veoma teško sve ovo preživljavamo...

Ostali sportovi -

Broj stradalih u zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju je prešao 8.700, prema danas objavljenim zvaničnim podacima. U Turskoj su iz ruševina izvučena 6.234 tela, prema Afadu, agenciji za upravljanje katastrofama, dok je 2.470 stradalih zabeleženo u Siriji, po podacima vlasti lekara.

U ponedeljak u zoru razorni zemljotres magnitude 7,9 pogodio je Tursku i Siriju, praćen brojnim naknadnim udarima i još jednim snažnim potresom magnitude 7,5.

Srpska odbojkašica Bianka Buša, koja brani boje turskog PTT-a nalazi se u Ankari i pričao o velikoj tragediji koja je zadesila tu zemlju.

"Stvarno smo svi potreseni. Ovakvu tragediju Turska nije doživela u skorije vreme. Trenutno je sve obustavljeno, dani žalosti su narednih sedam dana. Kod mene u Ankari zemljotres se nije mnogo osetio, bila su samo dva manja potresa, ali, pošto gledam televiziju, na jugu Turske je stanje stvarno katastrofalno. Mi smo sada dobili par dana slobodno, verovatno dok se ne organizuju klubovi i Liga. Tu smo i čekamo", rekla je Buša za "Novosti".

Zemljotres, Turska
foto: AP/Emrah Gurel

"Veoma teško sve ovo preživljavamo, zato što znamo par odbojkašica, odbojkaša, koji su dole izgubili živote, koji su zarobljeni u ruševinama. Zatrpani su igrači dva muška i dva ženska tima, jedna velika katastrofa. Neke saigračice tamo imaju porodice, rođake, tako da je sve sveže i previše emotivno. U Ankari je sve tiho, ceo grad je utihnuo, baš je tužna situacija u celoj državi. Srećom na jugu Turske nije bilo srpskih igrača", kaže Buša.

(Kurir sport/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track