OTVARANJE EP ZA ODBOJKAŠE U BOLONJI, POLUFINALE I FINALE U RIMU: Indija domaćin dva naredna SP klubova za odbojkaše
Foto: AP

ODBOJKA

OTVARANJE EP ZA ODBOJKAŠE U BOLONJI, POLUFINALE I FINALE U RIMU: Indija domaćin dva naredna SP klubova za odbojkaše

Ostali sportovi -

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je da će Rim biti domaćin polufinalnih i utakmica za plasman na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u konkurenciji odbojkaša.

Bolonja, u kojoj je prvobitno trebalo da se odigra završnica, biće domaćin samo prve utakmice na prvenstvu između Italije i Belgije.

CEV je objavio i da će Rim biti domaćin svečanosti povodom 50 godina od osnivanja Evropske odbojkaške konfederacije.

Odbojkaška reprezentacija Srbije će prva tri meča u Grupi A igrati u Peruđu, a preostala dva u Ankoni. U Peruđi će igrati protiv ;Švajcarske, Belgije i Italije, a u Ankoni protiv Estonije i Nemačke. ; Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Indija domaćin dva naredna SP klubova za odbojkaše

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da će Indija biti domaćin Svetskog klupskog prvenstva 2023. i 2024. godine u konkurenciji odbojkaša.Ovogodišnje SP klubova odigraće se od 6. do 10. decembra, a mesto će naknadno biti određeno. FIVB je objavio da će pobednik prvenstva Indije biti predstavnik domaćina na prvenstvima 2023. i 2024. godine.

Trentino iz Italije je pet puta osvajao titulu svetskog klupskog prvaka, Sada Kruzeiro iz Brazila četiri puta, a ;Mediolanum Milano iz Italije dva puta. Po jednu titulu imaju ruski Zenit Kazanj i Belogorje Belgorod, kao i italijanski Mesađero Ravena, Maksikono Parma, Kućine Lube Ćivitanova i Sir Sejfti Susa Peruđa.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track