LEPE VESTI! "Kraljica sportova" dobija svoj dom, prva faza radova je gotova!
Foto: T.Ilić

sjajno

LEPE VESTI! "Kraljica sportova" dobija svoj dom, prva faza radova je gotova!

Ostali sportovi -

Iza sportske hale ‘’Lagator’’, u istoimenom delu Loznice, ‘’kraljica sportova’’ dobija dom, a prva faza radova na njegovoj izgradnji je gotova.

Posao je urađen u ugovorenom roku za tri meseca, a u ovoj godini predstoji druga faza kada će atletski stadion, sportski objekat kakav do sada ovaj kraj nije imao, postati vidljiv sa svim predviđenim borilištima.

Do sada su na terenu urađene neophodne instalacije vodovoda, kanalizacije, predviđena nasipanja i sve ostalo što je bilo neophodno da bi se moglo pristupiti daljim radovima. U lokalnoj samoupravi kažu da uskoro sledi raspisivanje tendera za drugu, od tri, predviđene faze na objektu koji će dodatno unaprediti sportsku infrastrukturu Loznice.

Atletski stadion sadržaće, kako je ranije saopšteno iz gradske uprave, atletsku stazu od 400 metara sa osam kružnih traka, zaletišta od osam traka dužine 120 metara, borilišta (skok u dalj i troskok, skok sa motkom, skok u vis, bacanje koplja, bacanje kugli i bacanje diska i kladiva) i pomoćnu traku za zagrevanje od 150 metara.

Lagator
foto: T.Ilić

Loznica je u junu 2020. projekat stadiona besplatno dobila od Atletskog saveza Srbije, a tada je saopšteno da će biti urađen po svim standardima za organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja, tako da će na Lagatoru moći da održavaju međunarodni atletski mitinzi.

Njegovom izgradnjom Loznica će biti i jedini grad u zapadnoj Srbiji u kome će postojati atletski stadion. Osim izgradnje ovoga grad će na proleće dobiti još jedan izuzetan sportski objekat. Tada će biti završen fudbalski stadion po UEFA 4 standardu, sa kapacitetom nešto više od osam hiljada gledalaca, a sa ovim stadionima, uz postojeću halu ‘’Lagator’’ i olimpijskim bazenom, Loznica će na malom prostoru od nekoliko stotina metara udaljenosti ima jedinstven sportski kompleks koji za tri godine treba da bude bogatiji i za zatvoreni bazen u produžetu gradskog kupališta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track