SPORNA ODLUKA ODLUČILA FINALE! Podigla se neviđena bura u Americi, oglasio se čak i LEBRON: Pogledajte prelomni momenat na meču!
Foto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

prestrogo?

SPORNA ODLUKA ODLUČILA FINALE! Podigla se neviđena bura u Americi, oglasio se čak i LEBRON: Pogledajte prelomni momenat na meču!

Ostali sportovi -

Jedna diskutabilna sudijska odluka podigla je veliku buru nakon najvažnijeg sportskog događaja u Sjedinjenim Američkim Državama - Superboula.

Ekipa Kanzas Siti Čifsa osvojila je titulu u Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL) pošto je u Glendejlu, u Arizoni, pobedila Filadelfiju Iglse sa 38:35 u 57. Superboulu.

Jedna sudijska odluka u samom finišu meča izazvala je veliku raspravu - reč se o prekršaju Džejmsa Bredberija nad Džu Džu Smitom Šusterom.

Ključan momenat dogodio se na nešto manje od dva minuta pre kraja meča. Mahoms je bacio lob pas ka Šusteru i bilo je očigledno da igrač Čifsa ne može do lopte. Međutim, sudije su ubacile žutu zastavicu - dosuđen je prekršaj i Kanzas je tako dobio šanusu da potroši vreme i iz lake pozicije šutem za fild gol završi posao, što su i učinili.

Način na koji su Čifsi stigli do Lombardijevog trofeja razbesneo je brojne ljubitelje NFL, koji smatraju da je sudijska odluka bila prestroga.

"Njegova ruka na leđima nije uticala na njegovo kretanje! Ova utakmica je bila predobra da bi na kraju ta odluka odlučila ishod. Prokletstvo! Inače, ne navijam ni za koga, to je samo moje profesionalno mišljenje", poručio je na Tviteru razočarani Lebron Džejms.

Sudija Karl Čifers nakon meča istakao je da je njegova odluka bila opravdana, jer se radilo o čistom držanju za dres.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track