STRAVIČNA VEST STIŽE IZ RUSIJE: Olimpijskom šampionu AMPUTIRANE I NOGE I RUKE! Život mu se pretvorio u pravi PAKAO!
Foto: Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Profimedia

tuga

STRAVIČNA VEST STIŽE IZ RUSIJE: Olimpijskom šampionu AMPUTIRANE I NOGE I RUKE! Život mu se pretvorio u pravi PAKAO!

Ostali sportovi -

Slavnom ruskom klizaču, Romanu Kostomarovu, kome su nedavno amputirane obe noge nakon teške upale pluća, sada su navodno amputirane i ruke.

Ruska novinska agencija "StarHit" objavila je vest da se gangrena proširila na ruke klizača, a izvor iz bolnice otkrio je da je zbog toga bivši olimpijski šampion podvrgnut operaciji uklanjanja obe ruke.

Kostomarov je 10. januara hitno prebačen na odeljenje intenzivne nege i stavljen je na respirator zbog teške pneumonije.

Situacija se u međuvremenu dodatno iskomplikovala, došlo je do infekcije i 7. februara lekari su bili prinuđeni da mu amputiraju oba stopala. Tada su se pojavili i izveštaji da se infekcija širi i na ruke.

"Sada se vodi borba za njegove ruke. Roman se svestan. Njegovo ošte stanje se popravlja, ali ostaje na intenzivnoj nezi pod strogim nadzorom lekara, rekao je izvor ruskoj agencij "TAS".

Uprkos tvrdnjama "Star Hita", nekoliko drugih medija iz Rusije tvrdi da je Romanovo ipak amputirano nekoliko prstiju na obe ruke i da mu ruke još uvek nisu potpuno uklonjene.

"MASH" i "RIA" izveštavaju da su lekari uspeli da zaustave na vreme infekciju i tako spasu udove sportiste.

"Lekari redovno previjaju rane i pažljivo prate njegovo stanje", otkriva izvor iz bolnice.

Roman Kostomarov
foto: PanoramiC / imago sportfotodienst / Profimedia

Podsetimo, Roman Kostomarov je nastupao u paru sa Tatjanom Navkom i 2006. godine na Olimpijskim igrama osvojili su zlato u umetničkom klizanju. Dva puta je bio svetski šampion i tri puta evropski prvak u ovom sportu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track