DOMINACIJA ZVEZDE U ATLETICI: Osvojili su čak 21 medalju na državnom prvenstvu!
Foto: AKCZ

uspeh

DOMINACIJA ZVEZDE U ATLETICI: Osvojili su čak 21 medalju na državnom prvenstvu!

Ostali sportovi -

Atletičari Crvene zvezde osvojili su ubedljivu 21 medalju na seniorskom Prvenstvu Srbije uz postavaljanje nacionalnog rekorda u štafeti i mnoštvom ličnih i ovosezonskih rekorda.

Muška štafeta 4×200 metara postavila je državni rekord za više od jedne sekunde i istrčala trenutno deveti rezultat u svetu. Sastav Nikola Kovačević, Bogdan Vidojković, Mateja Sandić i Nikola Kovačević istrčali su 1:27.91.

Armin Sinančević pokazao je klasu i u šestoj seriji bacanja kugle postavio rekord sezone i osvojio još jednu u nizu titulu najboljeg bacača Srbije sa hicem na 21.19 metar. Provera pred Evropsko prvenstvo u dvorani nije mogla bolje da prođe.

Armin Sinančević
foto: Starsport

Posle nekoliko trka na 7.40 sekudni Milana Tirnanić je probila tu granicu i na samo jednu stotinku od ličnog rekorda u finalu je istrčala 7.34 sekundi, tri stotinke od nacionalnog rekorda kom je i prošle sezone bila blizu. Milana čeka konačnu listu sprinterki za šampionat Evrope.

Šampion Srbije u troskoku je mladi i perspektivni Miloš Mijatović, koji je najdalje skočio 14.24 metara.

Srebrne medalje

Zvezda ima i vicešampionog viceprvaka u muškoj konkurenciji, svoje granice na 60 metara pomera i Stefan Kaljuš, koji je trku zavšio sa sjajnih 6.86 sekundi, sutradan je suverenit u sprintu potvrdio mestom iza državnog rekordera na 200 metara i trkom na 22.29 sekundi.

Vicešampionska titula u konkurenciji seniorki. Tamara Vuletić neizostavna je na postoljima za prograšenje. Srebrnu medalju osvojila je 24.99 sekundi.

AK Crvena zvezda
foto: Instagram/@srpskiatletskisavez

Skok udalj bio je zanimljiv do poslednje serije, Strahinja Jovančević najdalji odraz u pesku imao je na izmerenih 7.58 metara.

Prvu sezonu kao mlađi senior u dvorani Bogdan Vidojković je krunisao srebnom medaljom, ponovnom trkom blizu granice ispod osam sekundi. Na državnom prevstvu istrčao je 8.05 sekundi.

U taktičkoj trci na 800 metara Katarina Milosavljević je istrčala sjajnih 2:11.59

Dve srebrne medalje za seniorke u štafetama.

Sastav T. Vuletić-D. Petković-A. Kondić -S. Sokolov istrčale su štafetu 4×200 metara za 1:43.85 vrednu srebrne medalje. Seniorke su u štafeti 4×400 metara bile drugoplasirane sa rezultatom 4:05.29 u sastavu K. Milosavljević-D. Petković-A. Bončić-U. Mrđenović.

Bronzane medalje

Marija Bukvić okitila se sa dve bronzane medalje fantastičnim rezultatima u skoku udalj i 60 metara prepone. Prvog dana takmčanja udalj je skočila 6.10 metara, dok je u trci preko prepona ponovo ove sezone istrčala lični rekord koji sada vredi 8.33 sekundi.

Takođe dva bronzana odličja u dve sjajne trke osvojila je i Natalika Grujić. Prvobitno je trčala na 1.500 metara i ponovo pomerila granice svoj rezultata sada na 4:31.23, dok je na kraćoj srednjeprugaškoj disciplini 800 metara sutradan trčala 2:13.77.

Mateja Sandić, juniorski prvak države, uspeo je da osvoji medalju i na seniorskom Prvenstvu Srbije na 200 metara sa 22.35 sekundi.

Mlada Milica Tomašević upisala je na listu medaljaša sa takmičenja u trci na 3000 metara u jakoj konkurenciji sa Novopazarkama i sa rezultatom 10:10.55 osvoji bronzanu medalju.

Druga Zvezdina štafeta na 4×200 metara osvojila je bronzanu medalju u sastavu M.Mijatović-U.Dubajić-A.Kamaljević. N. Glišić sa 1:32.52.

Kurir sport / Atletski klub Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track