MORBIDNO! MLADI SPORTISTI KOJI SU PLAKALI ZBOG DOŽIVOTNIH ROBIJA IZVRŠILI JEZIV ZLOČIN: Ubićemo te i poneti kući kao trofej!
Foto: NORBERTO DUARTE / AFP / Profimedia

strašno

MORBIDNO! MLADI SPORTISTI KOJI SU PLAKALI ZBOG DOŽIVOTNIH ROBIJA IZVRŠILI JEZIV ZLOČIN: Ubićemo te i poneti kući kao trofej!

Ostali sportovi -

Isplivali su potresni detalji sa suđenja za zločin koji je šokirao ceo svet. Mladi ragbisti su u Argentini do smrti tukli Fernanda Baeza Sosu (18).

Za taj zločin počinjen u januaru 2022. godine, njih petorica su u februaru ove godine dobili - doživotne zatvorske kazne!

Šta smo čuli na suđenju?

Prema rečima svedoka prolaznika oni su Sosu tukli i uzvikivali jezive reči:

- "Crno g.vno" i "ubićemo te i odneti kući kao trofej" - otkriva jezive detalje engleski Gardijan.

Pored petorice sportista koji će do kraja života biti iza rešetaka, sa po 15 godina zatvora kažnjena su još trojica ragbista. Njih osmorica imaju između 21 i 23 godine.

Fernando Baez Sosa
foto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

Hronologija

Šta se zapravo desilo? Baez Sosa je sa prijateljima bio u provodu u jednom noćnom klubu izvan grada Vila Gesel kada je došlo do sukoba sa igračima ragbija.

Oba društva su izbačena iz kluba, ali nekoliko minuta kasnije ragbisti su opkolili Baeza Sosu, šutirali su ga i tukli dok je ležao na zemlji... Da sve bude još gore oni su - sprečili prolaznike da intervenišu i pokušaju da pomognu mladiću.

Protesti posle ubistva u znak traženja pravde za Sosu:

Fernando Baez Sosa
foto: Roberto Almeida Aveledo / Zuma Press / Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track