SRPSKI ŠAMPION SLAVIO POSLE DRAME: Novi Beograd se revanširao Ferencvarošu u Ligi šampiona!
Foto: VK Novi Beograd / Miodrag Todorović

vaterpolo

SRPSKI ŠAMPION SLAVIO POSLE DRAME: Novi Beograd se revanširao Ferencvarošu u Ligi šampiona!

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su veoma važnu pobedu u devetom kolu Lige šampiona. Novobeograđani su na svom bazenu posle velike borbe i mnogo preokreta savladali Ferencvaroš sa 14:13 i tako upisali sedmi trijumf u elitnom takmičenju ove sezone.

Ekipa trenera Živka Gocića odlično je počela meč i relativno lako i brzo stekla tri gola prednosti. Međutim, Ferencvaroš je podjednako brzo došao do izjednačenja i ta prva četvrtina kao da je odredila čitav tok meča.

Novobeograđani su igrali sa puno oscilacija. Golman domaćih Žoao Pedro Fernandeš nikako nije uspevao da uhvati pravi ritam, a Ferencvaroš je napravio preokret i u trećoj četvrtini došao do prednosti i sa golom viška ušao u poslednjih osam minuta.

Novi Beograd
foto: VK Novi Beograd / Miodrag Todorović

Ipak, kada je bilo najpotrebnije čuvar mreže Novog Beograda, Brazilac Fernandeš, odlično je branio u poslednjoj četvrtini. Na taj način dao je zamajac celoj ekipi, pa je Novi Beograd sa tri vezana pogotka Angelosa Vlahopulosa, Alvara Granadosa i Radomira Drašovića uspeo da dođe do vođstva, a na kraju i zaslužene pobede.

Najefikasniji u redovima Novog Beograda bio je Radomir Drašović sa tri pogotka, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Dušan Mandić, Alvaro Granados i Miroslav Perković, dok se kod Ferencvaroša istakao Silard Janšik sa četiri postignuta gola.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track