TROSTRUKA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA NAJAVILA KRAJ KARIJERE: Jedva čekam da uživam u onome što život pruža...
Foto: EPA/RODRIGO FREITAS

BIATLON

TROSTRUKA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA NAJAVILA KRAJ KARIJERE: Jedva čekam da uživam u onome što život pruža...

Ostali sportovi -

Trostruka olimpijska šampionka u biatlonu Norvežanka Marte Olsbu Rojselan saopštila je danas da će zbog zdravstvenih problema na kraju sezone završiti karijeru.

"Biatlon će uvek biti u mom srcu i zato sa emocijama objavljujem da će (Oslo, Holmenkolen) biti moja poslednja trka u Svetskom kupu", rekla je 32-godišnja biatlonka na konferenciji za novinare.

Rojselan je prošle godine osvojila veliki Kristalni globus u Svetskom kupu, a u Norveškoj se smatra najboljom biatlonkom u istoriji.

"Čudan je osećaj, tužan, ali i neverovatno lak. Jedva čekam da uživam u onome što život pruža", dodala je ona.

Rojselan su ove sezone pratili problemi, nakon što je prošlog leta dobila virus herpes zoster. Takmičenju se vratila u januaru i trenutno zauzima 15. mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa.

Na prošlogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu osvojila je tri zlata u sprintu, poteri i mešovitoj štafeti, kao i dve bronze u masovnom startu i pojedinačnom takmičenju.

U Pjongčangu je 2018. godine osvojila dva olimpijska srebra u sprintu i mešovitoj štafeti, a tokom karijere je čak 13 puta došla do zlatnih medalja na svetskim prvenstvima.

Pred završno takmičenje Svetskog kupa u Oslu u vođstvu je Francuskinja Žulija Simon.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track