Beograd domaćin Prvenstva Evrope u veslanju 2014. godine

Jednoglasno

Beograd domaćin Prvenstva Evrope u veslanju 2014. godine

Ostali sportovi -
Generalna skupština evropskih veslačkih federacija jednoglasno donela odluku da Beograd bude domaćin šampionata Starog kontinenta kroz dve godine budući da je jedini protivkandidat našeg glavnog grada Segedin povukao svoju kandidaturu

Generalna skupština evropskih veslačkih federacija jednoglasno donela odluku da Beograd bude domaćin šampionata Starog kontinenta kroz dve godine budući da je jedini protivkandidat našeg glavnog grada Segedin povukao svoju kandidaturu neposredno pred glasanje.Beograd će 2014. ugostiti evropsku veslačku elitu! U godini kada se obeležava osam decenija otkako je naš glavni grad prvi i poslednji put organizovao Evropsko prvenstvo za seniore, Srbiji je ponovo ukazana velika čast da bude domaćin ovako značajnog takmičenja. "Mnogo rada i truda smo uložili kako u pripremu same kandidature tako i prezentacije. Mislim da smo apsolutno zasluženo dobili organizaciu a podatak da je Segedin odustao od trke najbolje pokazuje koliko smo spremni otišli na Generalnu skupštinu. Ovo je još jedno veliko priznanje za srpsko veslanje, srpski sport ali i samu Srbiju kao državu. Samo dve godine nakon Svetskog kupa ugostićemo ponovo ugostimo veslačku elitu, ali moram da napomenem da je Evropski šampionat ipak daleko najjače i najznačajnije takmičenje koje će se održati na Adi Ciganliji. Iako smo tek saznali da ćemo biti domaćini već smo krenuli u pripreme za organizaciju ovog šampionata. Trudićemo se da pomerimo standarde i da prvenstvo 2014. bude najbolje organizovan Evropski šampionat u prebogatoj istoriji ovog takmičenja", kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović, ujedno i jedan od petorice članova borda Evropske veslačke federacije. Koliko za našu zemlju i srpsko veslanje znači dobijanje EP rekao nam je predsednik Veslačkog saveza Srbije Danko Đunić:

"Dobijanje organizacije Evropskog prvenstva u Beogradu 2014. godine, za srpski veslački savez znači veliko priznanje. Po meni ovo je priznanje i za Srbiju i ceo naš sport. Dobilo smo bitne poene kao sjajni organizatori Svetskog kupa, pre Olimpijskih igara u Londonu. Svi učesnici su se sjajno izjasnili o stazi na Adi i organizaciji. Uz to moram pohvaliti rad našeg generalnog sekretara Nebojše Jevremovića. On je kao član borda Evropske veslačke federacije konstantno radio na lobiranju i ima velike zasluge za dobijanje EP. Bez podrške države organizacija ovako velikog takmičenja ne može da se dobije. Tako da se nadam da će nam država biti partner da na najbolji način organizujemo EP " istakao je Danko Đunić.Srbija će tako posle Evropskog seniorskog prvenstva 1932, Svetskog juniorskog prvenstva 1978, Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine 2003, Svetskog univerzitetskog prvenstva 2008. i Svetskog kupa 2012. biti domaćin još jednog velikog veslačkog takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track